7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Şarkıcı İbo'ya dansöz Asena'dan bir suç duyurusu daha

İbrahim Tatlıses tarafından "Ben bitti demeden hiçbir şey bitmez. O bizi iyi tanır. Sonunda ne olacağını kendisi de bilir" cümleleriyle tehdit edildiğini öne sürerek, avukatı Emin Vahap Şimşek aracılığıyla ünlü türkücü hakkında ’yayın yoluyla alenen tehdit’, ’eğitim özgürlüğünün engellenmesi’, ’çalışma hürriyetinin’ engellenmesi suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan, "Asena" ismiyle tanınan dansöz Onur Çakmak, sözlü olarak ifade vermek üzere adliyeye geldi.

1 Kasım tarihinde, İstanbul Adliyesi’ne gelen Avukat Emin Vahap Şimşek, müvekkili Asena’nın İbrahim Tatlıses tarafından tehdit edildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesi verdikten sonra İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Avukat Şimşek, müvekkili Asena’nın Tatlıses tarafından, "Ben bitti demeden hiçbir şey bitmez. O bizi iyi tanır. Sonunda ne olacağını kendisi de bilir" cümleleriyle tehdit edildiğini ve bunun basında da yayınlandığını belirterek, Tatlıses’in geçmişte yaşanan ve kendisinin taraf olduğu şiddet olaylarını ima ettiğini söylemişti.

 "Biz Tatlıses"i korku imparatorluğu olarak görüyoruz" diyen Şimşek, Tatlıses’in de sokaktaki vatandaş gibi hukuk kurallarına uyması gerektiğini ifade etmiş, Türkiye’de kadına yönelik şiddetle ilgili olaylara da, "Son günlerde her gün bir kadının sevgilisi tarafından öldürüldüğü olayını dehşetle izliyoruz. Namus olgusundan yola çıkarak öldürülen kadınlar var. Bu ülkede şöhrete sahip de olsanız kadınsanız, erkek hegemonyası ve feodal düzenin mantığıyla bir şekilde eziliyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün avukatı ile İstanbul Adliyesi’ne gelen Asena, içeri girişte basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı. Asena adliye içinde görevlilerle fotoğraf çektirerek çay içerken, Emin Vahap Şimşek, "Yazılı olarak ifade verilmişti. Müvekkilim şimdi sözlü olarak ifade vermek üzere geldi" dedi. Asena ve avukatı, daha sonra İstanbul Adliyesi’nden ayrıldı.

istanbul
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 17:00:56
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi IP: 85.98.45.xxx Tarih : 20.07.2006 14:49:11
merhaba asena hanım ben benimle dans edermisine katılan peçeli köçek erdal geyikçi öncelikle şunu söyleyim.benim elimden kimse tutmadı eger tutsaydı bir yerlere gelirdim.elimden tutanada hiç bir zaman sayğıda kusur etmezdim.biz atamız,dan, babamız,dan.öyle gördük saygılarımla erdal geyikçi köçek(::=).......................!