4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Savaş Dinçel anıldı

Geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu 65 yaşındayken hayatını kaybeden usta tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, 66. doğum gününde sanatçı dostları, öğrencileri ve yakınları tarafından anıldı.


Dinçel'in doğum günü münasebetiyle Kadıköy'deki Müjdat Gezen Tiyatrosu Savaş Dinçel Sahnesi'nde dün akşam (1 Nisan 2008) düzenlenen programa, merhum sanatçının eşi Sumru Dinçel ve oğlu Barış'ın yanı sıra sinema ve tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen, Mustafa Alabora, Tarık Akan, Göksel Kortay, Aliye Uzun ile tiyatro ve mizah yazarı Kandemir Konduk, Dinçel'in öğrencileri ve tiyatro severler katıldı.



Tiyatronun yanı sıra bir çok televizyon dizisinde de sevilen karakterleri canlandıran Savaş Dinçel için düzenlenen doğum günü programı, sanatçının biyografisinin okunmasıyla başladı. Ardından, "Savaş Dinçel Sanat Ödülleri Yönetmeliği"nin açıklandığı programda daha sonra Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun genç oyuncuları tarafından "Kamp" isimli oyun sahneye konuldu.

Yokluğuna alışmak güç

Dinçel'in öğrencilerinin hocalarıyla ilgili düşüncelerini dile getirdiği program, merhum sanatçının yazıp, yönettiği "Uçurtmanın Kuyruğu" isimli tiyatro oyununun sahnelenmesiyle devam etti. Oyunun ardından sanatçıyla yıllarca aynı sahneyi paylaşan arkadaşları ve oğlu Barış, Savaş Dinçel'le ilgili anılarını anlattılar.


Zaman zaman duygulu anların yaşandığı ve salonu dolduranların gözyaşlarına hakim olamadığı programda, sanatçının ölümünden önce rol aldığı "Bir İhtimal Daha Var" filminden özet görüntüler izlendi. Uğur Uludağ'ın yazıp yönettiği, Müjdat Gezen, Mustafa Alabora, Osman Yağmurdereli, Volkan Severcan ve Hülya Avşar'ın da rol aldığı film özetinin sonunda Savaş Dinçel salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı.



Savaş Dinçel'in 66. yaş günü sebebiyle düzenlenen program, Meltem Taşkıran'ın sanatçı için yazdığı şarkıyı seslendirmesiyle sona erdi. Program sonunda Savaş Dinçel'le ilgili düşüncelerini ifade eden dostları, kendisinin yokluğuna alışmakta güçlük çektiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 12:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?