4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Savcı Cengiz'e son görev

Bakırköy'de, spor yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden İstanbul Cumhuriyet Savcısı Atilla Cengiz'in cenazesi toprağa verildi.

Ataköy Marina'daki özel bir spor tesisinde, daha önce By-Pass ameliyatı olduğu doktorunun tavsiyesiyle dün spor yaparken öldüğü belirtilen 43 yaşındaki Cengiz için görev yaptığı Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinde tören düzenlendi.

Törene, Savcı Cengiz'in eşi Melek Cengiz, çocukları Aybüke ve Berkay'ın yanı sıra, Vali Muammer Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve adliye çalışanları ile yakınları katıldı.

Başsavcı Engin, törende yaptığı konuşmada, 2005'ten itibaren Cengiz ile görev yaptığını, onu en verimli olduğu zamanda kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Engin, şunları söyledi:
“Ölüm, hangi yaşta olursa olsun, her ne nedenle olursa olsun insan hayatının en acı gerçeği. En büyük acıyı eminim ki ailesi duyuyordur. Burada birçok meslektaşımla, onlar kadar olamasa da acılarını derinden paylaşıyor, yürekten hissediyoruz. Cengiz için Tanrı'dan rahmet, ailesi, yakınları ve iş arkadaşlarına sabır diliyorum.”

Törende, Atilla Cengiz'in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağlayan eşi Melek Cengiz'i yakınları sakinleştirdi. Cengiz'in çocukları da babalarının tabutunun başında fotoğrafına sarılarak ağladı.

Melek Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın nasıl gerçekleştiği hakkında bilgileri olmadığını belirterek, “Biz gittiğimizde, 'müdahale edildi, ancak kurtaramadık' dediler. Neler yaşandı bizim haberimiz yok. Bu kadar genç yaşta böyle bir şey beklemiyorduk. Üzüntümüz çok büyük” dedi.

Atilla Cengiz'in cenazesi, törenin ardından götürüldüğü Ataköy 5. Kısım Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 21:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?