30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Savcıya 'ceset arama' talebi

Ergenekon soruşturmasına bakan Cumhuriyet Savcılarından Murat Yönder'e başvuran bir grup, 1994 yılında kaybolan Kenan Bilgin isimli şahsın Ankara Gölbaşı'nda gömülmüş olabileceğini belirterek, kazılar sırasında Bilgin'in cesedinin bulunmasını istedi.

1994 yılında kaçırıldığı ve daha sonra kendisinden haber alınamadığı öne sürülen Kenan Bilgin'in yakınları ve Emek Partisi üyeleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Ellerinde Kenan Bilgin'in fotoğraflarını taşıyan yaklaşık 20 kişilik grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

Kaybolan Kenan Bilgin'in kardeşinin avukatı Kamil Tekinsoy yaptığı açıklamada, "Kenan Bilgin ortadan kaybolduğu dönemde öldürüldükten sonra Gölbaşı'nda bir yere defnedildiği söylenmişti. Tüm çabalarımıza rağmen hiçbir sonuç
alamamıştık. Bugün Gölbaşı'nda kazılar yapılmakta ve bizde Ergenekon Savcılarından Murat Yönder'e başvurduk. Kendisinden Gölbaşı'ndaki kazılar sırasında Kenan Bilgin'in de cesedinin bulunmasını istedik. Savcı Murat Bey "bu konuda bize çok sayıda başvuru var. Biz başvuruları olayın olduğu yere yönlendiriyoruz" dedi. Bu konuda bizim Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmamızı, eğer ceset bulunur ve Ergenekon'la bağlantısı çıkarsa zaten dosya ile birleştirileceğini söyledi" diye konuştu. Tekinsoy ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurduklarını ve Türkiye'nin bu konuda 270 bin Fransız Frangı tazminatına mahkum edildiğini söyledi.

Kenan Bilgin'in kardeşi İrfan Bilgin ise "1994 yılında kardeşim kaybolduktan sonra bize kardeşimin işkence gördükten sonra öldürüldüğü ve Gölbaşı'na gömüleceği söylenmişti. O zaman Ergenekon yoktu, MİT vardı. Cesedin bulunmasını istiyoruz. Suçluların bulunmasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 14:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?