8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sayın Gürtunaya Açık Mektup

Sayın Başkanım,

Her vatandaş gibi ben de biliyorum ki ülkemizin sayısız sorunları ve acilen halledilmesi gereken problemleri var. Bunlardan biri de itfaiye teşkilatlarının çeşitli nedenlerle hizmet alanlarında oluşan problemler. Maalesef üzülerek belirtiyorum ki 21. yüzyıla geldiğimiz bu asırda itfaiye teşkilatının hizmeti ve devlet içerisindeki önemini kamuoyu ve yetkili kurumlar kavramış değildir.

İtfaiye teşkilatları halkın canını ve malını trafik kazalarından yangınlardan deprem ve sel gibi doğal afetlere karşı en az zararla veya mümkünse hiç zarar vermeden hizmet vermesi gereken kurumdur.

Üzülerek belirtiyorum ki itfaiye teşkilatlarının personeli belediyenin diğer alanlarında hizmet veren yol sulama, çevre düzenleme personellerinin itfaiye teşkilatlarına kaydırılmasıyla oluşmaktadır. Bu da itfaiye teşkilatlarının hizmet vermesini çok ciddi manada aksatır duruma gelmiştir.

Avrupa birliğine girmeye çalıştığımız bu yıllarda lütfen Avrupa ülkelerindeki itfaiye teşkilatlarının yapısı, hizmetleri ve personelinin nasıl eğitimden geçtiklerini lütfen araştırıp ülkemiz itfaiye teşkilatları ile bir karşılaştırma yapılmasını temenni ediyorum.

Saygılarımla….

İsmail Elçi
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2003 Salı 00:00:11
Güncelleme :11 Ocak 2004 Pazar 23:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?