4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Şeb-i Arus İstanbul'da

Markaj Group, 17 Aralık Çarşamba günü, Mevlana Celaleddini Rumi'nin 735'inci Vuslat Günü münasebetiyle, İstanbul Kıtalararası Mevlana'yı Anma Töreni ve Modern Tasavvuf Müziği ile Sema Gösterimi ve Şeb-i Arus Töreni gerçekleştirecek. 

Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlik 2 bölümden oluşuyor. Birinci bölümü saat 10.00'da Mevlana ve Mevlevilik Sergisi ile başlayacak. Mevlana ve Kadın adlı sempozyumun da yeraldığı etkinlikte Türkiye'nin ilk Bayan Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu REVNAK, sema gösterimi eşliğinde birbirinden değerli eserlerini seslendirecek. 

Etkinliğin ikinci bölümü ise saat 19.30'da başlayacak ve bu bölümde Şeb-i Arus Töreni yapılacak. Şeb-i Arus Töreni öncesi klasik ve modern enstrümanlarla Grup Feyz Trio, davetlilere müzik dinletisi ziyafeti sunacak. Grup Feyz Trio'nun ardından İstanbul Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Şeb-i Arus Töreni'ni gerçekleştirecek.

MEVLANA EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ (MEKDER) 

Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği resmi olarak 1999 yılında kuruldu. Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Ya olduğun gibi görün, Ya göründüğün gibi ol" felsefesini kendine ilke edinen, Türk kültürünü, bütün sanat dalları ile birlikte tanıtmak hedefinde ve azminde olan MEKDER, Sema ve Tasavvuf Müziği çalışmalarının yanı sıra; Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve enstrüman öğrenimi çalışmalarını da yürütmektedir. 

MAKDER; T.C. Kültür Bakanlığı'nın onayı ile Galata Mevlevihanesi'nde (Divan Edebiyatı Müzesi) her ayın 1. ve 3. Pazar günleri saat 15.00'te Mevlevi Kültürünün özüne, orjinaline sadık kalarak Semâ Törenleri ve Tasavvuf Müziği Konseri icra etmektedir. Derneğin bünyesinde ayrıca Türk Halk Müziği korusu ile Bayanlar Tasavvuf ve Sema Grubumuz da yer almaktadır.

REVNAK 

Türkiye'nin bayanlardan oluşan ilk ve tek Tasavvuf Müziği ve Sema topluluğu. Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği bünyesindeki çalışmalarını sürdüren grup, 2003 yılında kuruldu. Kendi dallarında çeşitli mesleklere mensup 16 kişiden oluşan bayan tasavvuf müziği topluluğu, müzik dalında eğitim ve kariyer sahibidir. REVNAK Bayan Tasavvuf Topluluğu'nun icrası sırasında Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği'nin semazenleriyle birlikte gösteri sergilemektedirler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 14:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?