3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sebze-Meyve halinde rekor indirimler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliğiyle başlatılan kampanya ile 10.00-13.00 saatleri arası hale gelen vatandaşlar, indirimli alışveriş yapabilecek. Vatandaşlar, hallerde kendileri için hazırlanan 3 ila 20 kilogramlık paketlerden alabilecek. Krizin etkilerinden çekinen vatandaşlar büyük market ve pazarlarda artan fiyatlar yüzünden sıkıntı yaşıyor. Vatandaşların alışverişte kısıtlamaya gitmesi ile birlikte piyasada yaşanan durgunluğu sona erdirmek isteyen İBB ve İTO düzenledikleri kampanya ile toptan satış yapan hallerin kapılarını vatandaşlara açtı. 2009 yılı başına kadar devam edecek kampanya ile vatandaşlar bölgelerine en yakın hale giderek perakende alışveriş yapabilecek. Büyük market ve pazarlardaki yüksek fiyatlardan şikâyet eden vatandaşlar hallerden yüzde 50 ile 300 arasındaki ucuzluktan faydalanabilecek. İstanbul Yaş Meyve Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Yanık, krizin yansımalarına tüketicilerin doğru tepkileri olduğu kadar yanlış tepkiler de verdiğine dikkat çekti. Yanık, bazı tüketicilerin kriz korkusuyla günlük ihtiyaçlarında bile kısıtlamaya gittiğini belirtti ve "Bu yanlış tutumun izale edilmesi amacıyla İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 24 sivil toplum örgütünün de işbirliğiyle bir alışverişin canlandırılması kampanyası başlatıldı. Bu kampanyanın sloganı da, 'Alışveriş için en güzel gün bugün'. Biz de hal esnafı olarak tüketicilerimize hallerden kasa bazında olmak üzere toptan satışı başlatma kampanyasına girişiyoruz. Tüketicilerimiz hallerimize saat 10.00 ile 13.00 arasında gelebilirler. 3 ila 20 kiloya kadar değişen ambalajlarda ürünlerimizi satın alabilecekler." dedi.

Ürününe göre yüzde 50 ile 300 arasında indirim imkânı sunacaklarını ifade eden Yanık, "Buradaki amacımız kampanya ile birlikte tüketicilerimize destek olmak. Marketlerimizi, manavlarımızı, esnaflarımızı karşımıza almayı düşünmüyoruz. 2009 yılı başına kadar halcilerin hal fiyatlarını tüketicilerimize yansıtacağız. Tüketicilerimizin keselerine bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyoruz. Ürününe göre değişmekle birlikte yüzde 50 ile yüzde 300 arasında ucuza alışveriş yapabilirler." şeklinde konuştu.

Vatandaşların istedikleri zaman hallerden alışveriş yapabileceğini dile getiren Yanık, kampanyada toptan fiyatına satışların 2009 başına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 02:49:27
Güncelleme :30 Kasım 2008 Pazar 13:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?