6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sebze ve meyve fiyatları fırladı

SOĞUK HAVA SEBZE VE MEYVE FİYATLARINI ARTIRDI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar, pazarcıları perişan etti. Soğuklarda tezgah açamayan pazarcılar, donan sebze ve meyvelerin zararını çıkarmak için fiyatları yüzde 50 oranında artırdı.

İstanbul'u etkisi altına alan dondurucu soğuklar, en fazla pazarcıları etkiledi. Kar yağışı nedeniyle tezgah açamayan pazarcılar, sebze ve meyvelerin donması ile büyük zarara uğradı. Zararı kapatmaya çalışan esnaflar donan sebzeleri atmak zorunda kalırken, tezgaha koydukları taze sebzelere ise zam yaptı. Geçtiğimiz hafta 1 liraya satılan maydanoz 1.5 lira, 1 liradan satılan ıspanak ise 2 liraya yükseldi.

Nihat Dereli isimli bir pazarcı soğukların en çok kendilerini etkilediğini belirterek, "Elimizde kalan malları çöpe atıyoruz. Fasulye, marul, turplar dondu. Son bir haftada 2.500 lira zararım var" dedi.

Hasan Ilgın ise çok büyük zararı olduğunu ifade ederek, "Zaten soğuk hava nedeniyle pazara çıkamıyoruz. Çıksak da vatandaş gelmiyor. Mallarımız dondu, bu da fiyatlara yansıdı" şeklinde konuştu.

Ucuz olduğu için semt pazarlarını tercih eden vatandaşlar ise fiyatların zamlara rağmen yine de uygun olduğunu söyledi.

SOĞUK HAVA SEBZE VE MEYVE FİYATLARINI ARTIRDI
SOĞUK HAVA SEBZE VE MEYVE FİYATLARINI ARTIRDI
SOĞUK HAVA SEBZE VE MEYVE FİYATLARINI ARTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 15:28:05
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 00:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?