30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Seçim AKP ile medya arasında'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçimlerin AK Parti ile medya arasında geçtiğini söyledi. CHP ve SP'nin İstanbul adaylarını eleştiren Topbaş, "Bunlar aynı kalıbın adamları oldular. Bunlar aynı tavanın balıkları gibi birbirlerini destekleyerek konuşuyorlar" dedi.

Seçim çalışmalarını Alemdağ ve Ömerli'de sürdüren Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu sırada CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsü geçerken, Topbaş, müzik sesinden rahatsız olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Çevre kirliliği başta olmak üzere ses kirliliği olmaması lazım. Bu bir medeniyet göstergesi. Maalesef had safhada rahatsız edici vaziyette oluyor. Tabi olmalı ama mütevaziliğin dışına çıkmamalılar. Burada bakın AK Parti'nin aracı var ama bakın buraya gelmiş.

Maalesef bizim aracımızı gördüler ya. Bunların saygısı bu kadar. Bu siyasi bir nezaketsizlik. Burada broşür dağıtan CHP'li bayanlar vardı, ellerini sıktık. Burada baskın çıkayım diye böyle yapıyorlar ama baskın çıkacak vatandaştır. CHP tarihi boyuca düzeni bozup sonra 'bozuk düzen' diye bağıranlardan olmuştur" dedi.
Topbaş bir soru üzerine, İstanbul'da Pazar günü gerçekleştirilen mitinglerle ilgili olarak, "Dün tüm siyasi partiler kendi mitinglerini yaptılar. Tabi ki en büyük mitingi en büyük parti olan AK Parti başarılı bir şekilde gösterdi. Diğer siyasi partiler de bunu yaptılar. Esas miting sandıkta. Bizim ondan bir kuşkumuz, bir endişemiz yok. Seçimlere az bir zaman kalmasına rağmen ana muhalefet partisinin adayı Kılıçdaroğlu hala dosyalara takılı kaldı. Muhalefet, maalesef kendisine destek veren bazı medya çevreleriyle birlikte manşetlerden aşağı düşürmüyor bizi. Son sözü söyleyecek olan millettir, halktır. Halkın sözü gerçektir. Devamlı 'dosya dosya' dedi ama hiç birinin mesnedi yok. Bunlara gerekli cevapları verdik" diye konuştu.

İsfalt konusuna da değinen Topbaş, "İsfalt'la ilgili açıklamalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Televizyon programlarında bunu daha net açıklayacağım. Orada biz bilgi alımı yapıyoruz. Bugün güya sözüm ona toplantı yapmış, hesap uzmanı olup da bunu bilmemesi mümkün değil ama fikirleri çelme adına ortaya koyduğu bir takım ithamları artık Sayıştay'ın da sabrını taşırdığı için cevap vermek durumunda kaldı. Sayıştay'ın sorduğu soruyu olumsuz bir şeymiş gibi basına yansıtıyorlar ve zihinlerde soru işareti oluşturmaya çalışıyorlar. Ortaya koyduğu bir takım ifadeler var, üzülerek bunu gördük. Bu siyaset değil. Kendisi de gayet iyi biliyor ki biz Sayıştay denetimine tabiyiz. Daha önce de söylüyorlardı 'şirketlerde Sayıştay denetimi olmalı' diye. Sayıştay kendi denetimini yapıyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dokunulmazlıkları bulunmadığını söyledi. Her konuda hesap vermeye açık olduklarının altını çizen Topbaş, "Eğer biz bu şehirde yaptığımız hizmetlerde belediyeyi zarara uğratmışsak zimmet çıkar, devlet bunu bizden alır. Yargı önünde biz sorumlu oluruz. Gelen kamuoyu yoklamalarında bu kadar büyük medya desteğine rağmen ne kadar mesafe aldıkları ortada. Biz 29 Mart gecesi konuşacağız. Asıl konuşmayı o zaman yapacağız çünkü millet konuşacak" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, "Saadet Partisi'nin (SP) İstanbul adayı Mehmet Bekaroğlu da size karşı aynı tavrı aldı" sözleri üzerine Kadir Topbaş şunları söyledi:
"Bunlar aynı kalıbın adamları oldular. Bunlar aynı tavanın balıkları gibi birbirlerini destekleyerek konuşuyorlar. Medya da ikisini destekliyor. 'AK Parti'yi ne kadar aşağı çekebiliriz, ne kadar yok edebiliriz'in hesabını yapıyorlar. Ama inanıyorum ki bu fırsat verilmez. Allah korusun yani bu şehir bir daha onların eline geçse geriye ne kalır onu düşünmek bile istemiyor. Zaman zaman bir zaman tüneli olsa da görünse diyorum onların getireceği sonuçlar."
Seçimlerin Türk siyasi hayatı açısından büyük önem taşıdığını belirten Kadir Topbaş, konunun farklı kulvara çekilip gerginlik ortamı yaratılmaya çalışıldığını savundu. Topbaş, "Ortaya koydukları bir şey yok. Getirdikleri şey sadece iddia, dosya, itham ve iftira. Kendilerine bütün medya kanalları açıldı, bütün imkanlar verildi. Televizyonlardaki eşitlik ilkeleri sarsıldı. Bizim firmanın Teşvikiye'deki dükkanın kapısında güvenlik görevlisi var. Ona bu kadar medya desteği olsaydı, Türkiye'de bir numaralı isim olurdu" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçimlerin AK Parti ve medya arasında geçtiğini söyledi. Topbaş, "Olayı bu hale getirdiler. Böyle seçim olur mu? Ak Parti ve medya. Şimdi buradan soruyorum; Kadir Topbaş'ın 3 torunu var. Yeni gelecekle 4 tane oluyor inşallah. Bunlardan bir tanesini şirketimden sigortalı yapsaydım, medya bizi ne kadar hırpalardı düşünüyorum. Bizi ne hale getirirlerdi. Arıyorlar 'nesini buluruz başkanın' diye. Medya bu konun ne kadar üzerine gitti, ne kadar değerlendirdi 'efendim etik değilmiş' ne demek bu ya. Bu düpedüz nokta, nokta, nokta. Ve bilgisi olmaması mümkün değil. Ben torunlarımın ne yaptığını biliyorum. Zaten kendi alanları olduğu için Sayın Kılıçdaroğlu SSK'yı çok iyi bildiği için, nasıl batırdığını bildiği için kazanma formüllerini de biliyordur. Torunlarını çok sevdiği de belli oluyor. Ama medya bunu hiçbir şekilde gündeme taşımıyor. 'Ya nedir bu hal, sende mi Brutus' demiyor yani" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?