30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Seçim sandığınızı kiosktan öğrenin!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önemli alışveriş merkezlerinde ve meydanlarda hizmete sunulacak olan seçmenlerin nerede, hangi sandık ve sırada oy kullanacağını öğrenebilecekleri bilgisayar destekli elektronik kioskları basın mensuplarına tanıttı.

AK Parti İl Başkanlığı'nın tasarladığı elektronik kiosklar, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun katıldığı toplantı ile basın mensuplarına tanıtıldı.

Historia Alışveriş Merkezi'ndeki toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti'nin teknolojiyi yakından takip ettiğini belirterek, kimlik numarasını girerek seçmen bilgilerinin çıktısının alınabileceğini söyledi. Topbaş, "Buralardan oy kullanacakları yerlerin bilgilerini edinmeleri gerek, yoksa sandık başına gittiklerinde başka yerlerden çıkıyor. Burada sandık numaraları, oy kullanılacak okulun ismi ve haritada oy kullanacağınız okulu görebiliyorsunuz" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, bir gazetecinin "Kamuoyu yoklamalarında Kılıçdaroğlu ile aranızdaki fark kapanıyor. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna, "Bu tarz haberler hep olacak. 37 yıldır siyasetle uğraşıyorum. Birçok seçime katıldım. Kamuoyu yoklamaları yapılacak. Bu yoklamalarda fark kapandı denecek. Bunlar tamamen taktik. Biz bunları hep gördük. Vatandaşımız bunu hiçbir zaman kabullenmedi. Bugüne kadar bu tür manipülasyonlar tutmadı. Tutsaydı Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmazdı, Başbakan olmazdı. Bunlar tutmadığı halde bazı medya çevrelerinde bunlar yapılmaya çalışılıyor. Esas kamuoyu yoklaması 29 Mart'ta ortaya çıkacak. Doğru olan budur'' yanıtını verdi.

Tanıtım toplantısında konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ise, teknolojiyi hep yakından takip ettiklerini ve seçim dönemlerinde çok iyi kullandıklarını belirtti. Kioskları kentteki 10 noktaya yerleştirdiklerini söyleyen Babuşcu, sadece kimlik numarası girilerek seçmenlerin nerede, hangi sandık ve sırada oy kullanabileceğini öğreneceklerini ve çıktı alabileceklerini belirtti. Babuşcu, "Kioskların yanı sıra evlerinizden de www.sandigimnerede.com adresinden bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Sadece bilgilerinize değil, buradan ilçenizdeki adayın bilgelerine de ulaşabiliyor, onlarla ilgili bilgi alabiliyorsunuz" dedi.

Babuşcu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na da göndermede bulunarak, "Bir plan çalışması, bir mamul olarak Ankara'da hazırlandı. İstanbul pazarına gönderildi. Bir il başkanı, pazarlama müdürü olarak görevlendirildi. Ambalajını da bir akademisyen yaptı. Ama İstanbul piyasası bu mamulü tutmadı. Mamulün pazarlama teknikleri yenilenerek, cilalanarak tekrar piyasaya sürülmeye çalışılıyor. Ama İstanbul bu konuda çok tecrübeli'' şeklinde konuştu.

Törene katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kendi seçmen numarasını girerek oy kullanacağı yeri öğrendi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 18:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?