30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Seçimlik kömür yığınakları

İstanbul Küçükköy’de bir meydana yığılan kömürler 20 TIR’la getirildi

İhtiyaç sahibi ailelere birer ton ulaştırılması için kentin farklı noktalarına yığılan yüzlerce ton kömür, sokak aralarında beyaz tepeler oluşturuyor. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nce dağıtılan kömürlerin yığıldığı bölgelerden biri, Küçükköy Elmabahçe mevkiindeki meydan... Bu meydana getirilen kömürler 20 TIR’la taşındı.
Kömür sevkiyatının süreceğini belirten görevliler, alanın tümünün kömürle kaplanacağını kaydederken, bazı vatandaşlar kömür tepesinin seçim yatırımı olduğunu savundu.
Kömür yardımı için geldiğini anlatan Mevriye Akgül, meydanda ilk kez bu yıl kömür gördüğünü belirterek oy için gösteriş yapıldığını söyledi. Akgül, “28 yıldır burada yaşıyorum bu sene çok rahat kömür aldım. Bir seferinde 20 çuval bir kez de 10 çuval aldım” dedi.
Kömür tepesinin oluştuğu bir diğer nokta da Elmabahçe’ye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Cebeci... Yaklaşık 700 ton kömürün yığıldığı boş alandan belirlenen adreslere dağıtımlar yapılıyor.
İlçede temmuz seçimleri öncesi de 35 derece sıcakta kömür dağıtıldığını belirten CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat, “Bu, tamamen seçime yönelik bir çalışma” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 09:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?