6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sefa Sirmen:Kadına politika okulu kuracağız

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, kadının yerel yönetime ve siyasete katılımını artırmak amacıyla Kadın Politika Okulu kuracaklarını açıkladı.

CHP'NİN İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Sefa Sirmen, "Kadının daha çok politik yaşama girmesini sağlayacağım ve bu projeden en önemlilerinden birisi de kurulacak Kadın Politika Okulu olacak" dedi. Sirmen, İstanbul The Marmara Otel'de yaptığı basın toplantısıyla yerel yönetimler ve kadın programını açıkladı. Kadının barışçı, açık fikirli, ileriyi gören, pratik, derleyip toplayıcı, sabırlı hoş görülü yaklaşımının siyasete taşınmasıyla siyasette yapısal değişikliği gerçekleştireceğini belirten Sirmen, okul bünyesinde "veri merkezi", "kadın kütüphanesi" ve "kadın araştırma merkezleri" olacağını söyledi. Kadının katılımıyla ilgili 6 temel ilke belirlediklerini ifade eden Sirmen, bunlardan ilkini Kadın Politika Okulu olarak açıklarken, ikincisinin İstanbul Kadın Konseyi olduğunu kaydetti.

İSTANBUL KADIN KONSEYİ
Sirmen, Mahalle Kadın Konseyi, İlçe Kadın Konseyi ve Anakent Kadın Konseyi düzeylerinde kurulacak konseylerin mesleki örgütler, sivil toplum kuruluşları, ihtiyar heyeti ve hemşeri dernek temsilcilerinden oluşacağını söyledi. Sefa Sirmen İstanbul'da yaşayan milyonlarca kadının büyük bir kısmının işsiz, sağlık ve eğitim olanaklarından yoksun olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Sahipsiz, gelecekten umutsuz bu kadınlarımızın yaralarına merhem olmak istiyoruz ve bu görevi kuracağımız kadın merkezleriyle yerine getireceğiz." Sirmen belediyeye ait radyo kanallarından birisinin yöneticileri kadınlardan oluşan bir istasyona çevrilerek gelecekte kurmayı planlanan kadın televizyonunun ilk adımının atılacağını söyledi.
sabah
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 11:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?