6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sefa Sirmen'e Kadıköy'den destek

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün Fikirtepe'deki seçim bürosunun açılışına katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, 14 Yıllık belediyecilik tecrübesiyle İstanbul'u yönetmeye talip olduğunu söyleyerek "Sorunları da çözümleri de biliyoruz. Sosyal belediyeciliği İstanbul'un her tarafına yayacağız" dedi.

Kadıköy de'10 yıldır Büyükşehir Belediyesi ve  hükümet desteği  olmadan görev yaptığını kaydeden CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün seçim bürosu açılışına, eski ilçe Başkanı, Belediye Başkan aday adayı Şefik Toprak da gelerek destek verdi.
 
Fikirtepe'de ilk seçim bürosunu açan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy de 10 yıldır tek başına arkasında Büyükşehir belediyesi ve hükümet desteği olmadan çalıştığını, ancak 28 mart seçimlerinde Sefa Sirmen'in Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmasıyla tek başına kalmaktan kurtularak, rahat çalışacağını vurguladı. Kadıköylülerden, Sefa Sirmen'e destek vermelerini isteyen Öztürk, Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işleri Kadıköy'de ilçe belediyesi olarak kendilerinin yaptığını söyledi.

Öztürk, yeni projeleriyle Kadıköy'ü sağlıklı-kurallı kent haline getirip bir Avrupa kenti yapacağını vurguladı. Öztürk'ün seçim bürosunun açılışına katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Sefa Sirmen de 29 Mart sabahı hep birlikte büyük bir zaferi paylaşacaklarını söyleyerek, şöyle dedi:

"14 Yıllık belediyecilikteki tecrübemle İstanbul'u yönetmeye talibim. Sorunları da çözümleri de biliyorum. İstanbul'un trafik sorunun çözmeden, esnafın işlerinin düzene girmesi düşünülebilir mi ? Benim de Başkan Öztürk gibi belediye başkanlığım sırasında hiç başbakanım, hiç maliye bakanım olmadı. Ama ihtiyaç da hissetmedim, hissetmiyoruz da. Bizim yaratıcılığımız var. Kaynağımızı da projelerimizi de buluyoruz. Kadıköy de Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işleri Selami Öztürk yapıyor.  Onun için İstanbul da hiç şüpheniz olmasın. Biz neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz"

Kalabalık bir partili grubunun katıldığı açılışta en büyük sürprizi ise açılışa katılan Kadıköy eski ilçe Başkanı Şefik Toprak yaptı. Adaylık yarışında Öztürk ile yarışan ama kaybeden Toprak,  Öztürk'e başarılar diledi. Toprak, Öztürk ve Sefa Sirmen'in el ele basına verdikleri poz, partililer tarafından coşkuyla alkışlandı.

Hurriyet
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 12:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?