4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Şehidin adı bilgi evinde yaşatılacak

Hakkari'nin Şemdinli İlçesindeki Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırı sırasından şehit düşen Çağlar Mengü'nün ismi Maltepe'de bir bilgi evine verildi. 

Maltepe Belediyesi meclis üyelerinin aldığı kararla, Zümrütevler Bilgi ve Hizmet Evi'nin ismi Şehit Çağlar Mengü Bilgi ve Hizmet Evi olarak değiştirildi. Şehidin babası Azimet Mengü'de bundan dolayı herkese teşekkür ettiğini belirtti. 

Aktütün Sınır Karakolu'na bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Maltepe'deki Çağlar Mengü'nün ismi Maltepe Belediye Meclis kararıyla bir bilgi evine verildi. Bugün toplanan meclis üyeleri sunulan önergeyi oy birliğiyle kabul ederken, Zümrütevler Bilgi ve Hizmet Evinin isminin de Şehit Çağlar Mengü Bilgi ve Hizmet Evi olarak değiştirilmesine karar verildi. Şehit erin babası Azimet Mengü ise konuyla ilgili olarak, "Bu tür şeyler bizi mutlu eder, kimin bir nebze katkısı varsa teşekkür ediyorum. Bilgi evine bu ismin verilmesi beni çok mutlu etti. Bunlar bize gurur verir" diye konuştu. 

Şehit erin babası Azimet Mengü oğlunu son yolculuğuna uğurlamadan önce son kez gördüğünü belirterek, "Ben GATA'da oğlumu yüzünü açıp alnından öptüm. Oğlum bu gururu bana yaşattığın için çok teşekkür ederim dedim" dedi. 

Oğlunun cenaze namazına katılımın büyük olmasından mutlu olduklarını söyleyen Azimet Mengü, "Bu kadar insanın bir arada toplanması bizi ayakta tutuyor. Bana büyüklerimiz her zaman destek oldu" diyerek devlet büyüklerine teşekkür etti. 

Terör örgütünün son çırpınışlarını yaptığını belirten şehit babası, "Hainlere 30 yıldır aynı şeyler söyleniyor. Onlarda biliyor bu ülkeye, bize sinek kadar geliyorlar. Sonları geldi çırpınıyorlar. Başbakanıma, Cumhurbaşkanıma Genelkurmay Başkanıma sesleniyorum; bu işi bitirsinler. Artık başka yürekler yanmasın. Çok üzgünüm sadece oğlum için değil bütün şehitler için ağlıyorum, dua ediyorum" diye konuştu. 

Acılı baba bir oğlu daha olsa onu da seve seve askere göndereceğini söyledi. Vatandaşlar ise şehit erin isminin bilgi evi binasına verilmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, terörün bir an önce bitirilmesi gerektiğini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 20:48:51
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 20:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?