7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Şehir Tiyatroları Mısır yolcusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın geçtiğimiz sezon repertuarına aldığı ve seyircisi ile buluşturduğu Mısırlı usta yazar Tevfik El Hekim’in yazdığı ve S. Bora Seçkin’in yönettiği Trendeki Derviş adlı oyunumuz, 20-30 Eylül arasında düzenlenecek Kahire Deneysel Tiyatro Festivali’nde sahnelenecek.

Türkçeye Nabi Avcı’nın çevirdiği, sahne tasarımını Taciser Sevinç’in, kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, ışık tasarımını Mahmut Özdemir’in, efekt tasarımını Umut Yüzbaşıoğlu’nun gerçekleştirdiği Trendeki Derviş’in konusu kısaca şöyle: "Mısır’ın dünya çapındaki oyun yazarından ilginç bir eser. Evin hanımı kaybolmuştur. Dedektif kadını kocasının öldürdüğü kanısındadır. Soruşturma derinleştikçe karşımıza çıkan tablo ilginçleşir. Varlık aleminde gördüğümüz çeşitlilik aslında bir vahdetin suretimidir? Annesi türk olan büyük yazarın hem felsefi ve psikolojik zenginlikler taşıyan hem de polisiye keşifleri yaşatan bir oyunu."

Trendeki Derviş adlı oyunumuzda, Bahtiyar ENGİN, Aslı İÇÖZÜ, Hikmet KÖRMÜKÇÜ, Erhan ABİR, Burteçin ZOGA, Arif AKKAYA, Erhan ÖZÇELİK

Bu sezon sahnede yirminci yılını kutlayan Lüküs Hayat adlı oyunumuz ise 22-30 Eylül tarihleri arasında Karadeniz Turnesi’ne çıkıyor. Haldun Dormen’in yönettiği, Ekrem Reşit Rey’in yazdığı Cemal Reşit Rey’in müziklerini yaptığı ,dekor tasarımı , Nilgün Gürkan, Kostüm Tasarımı Canan Göknil’in yaptığı Lüküs Hayat adlı oyunumuzda Zihni Göktay, Funda Postacı, Ali Berge, Sezai Aydın, Şenay Saçbüker, Oya Palay, Ali Karagöz, Aslı Seçkin, Defne Gürmen, Kutay Kırşehirlioğlu, Betül Kızılok, Savaş Barutçu,Bilge Zobu, Vildan Türkbaş, Yavuz Şeker, Selçuk Yüksel, Emrah Özertem, Güneş Han, Sibel Topaloğlu, Melahat Abbasova, Kosta Kortidis, Caner Çandarlı rol alıyorlar.

Lüküs Hayat adlı oyunumuzun konusu kısaca şöyle: "Küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık bir zengin evine girince kendilerini kıyafet balosunda bulur...

1930’lar Türkiye’sinde Batılaşma özentisinde olanlarla halk kesiminden olanlar arasında doğan komik durumlar.

Bir Türk klasiği

Lüküs Hayat 22 Eylül Çarşamba günü 20:30’da İzmit Sabancı Merkezi,
24 Eylül Cuma günü saat:20:30’da Samsun Kültür Merkezi
25 Eylül Cumartesi saat:20:30’da Ordu Halkeğitim Merkezi
26 Eylül Pazar günü saat:20:30’da Giresun Özel İdare Salonu
27 Eylül Pazartesi günü saat:20:30’da Trabzon Teknik Üniversitesi
29 ve 30 Eylül saat 20:30’da Ankara Şura Salonu’nda izlenebilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 08:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?