30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şehir Tiyatroları seyircilerini bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda geçen hafta ilk kez seyircisi ile buluşan Değişim Üçlemesi, bu hafta da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sergilenecek. Bir yetişkin oyunu, bir gençlik oyunu ve bir çocuk oyununu içeren Değişim Üçlemesi, birbirini tamamlar nitelikteki üç oyundan oluşuyor.

Değişim Üçlemesi'nin çocuk oyunu Benim Arkadaşım Yok, doğum gününü tek başına kutlamak zorunda kalan küçük bir çocuğun, kendine arkadaş bulmaya çalışırken yaşadıklarını anlatıyor. Turgut Denizer'in yazdığı ve yönettiği oyunda, Ceren Hacımuratoğlu, Seza Güneş rol alıyor. Benim Arkadaşım Yok, 24-25 Ocak tarihlerinde İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, saat 11.00 seanslarında küçük tiyatroseverleri bekliyor.

Değişim Üçlemesi'nin gençlik oyunu Her Şeyin Bir Sınırı Var, iki ülkeyi ayıran sınırda görevli, birbirine neredeyse düşman iki askerin, zamanla oluşan dostluklarını konu alıyor. Turgut Denizer'in yazdığı, Ümit Denizer'in yönettiği Herşeyin Bir Sınırı Var, 21-24-25 Ocak tarihlerinde, İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, matinelerde izlenebilir. Oyunda Şeyda Aslan, Nazan Yatgın, Derya Keykubat, Seza Güneş, Mehmet Soner Dinç, Ömer Barış Bakova, Barış Çağatay Çakıroğlu, Can Alibeyoğlu rol alıyor.

Değişim Üçlemesi'nin tamamlayıcı oyunu olan Dönüşüm, Franz Kafka'nın aynı adlı romanından esinlenerek, Ümit Denizer tarafından sahneye uyarlandı. Dönüşüm, Gregor Samsa adlı bir pazarlamacının, işlerinin bozulması üzerine çevresindekilerin baskısıyla bir böceğe dönüşmesini anlatıyor. Oyunda Ceren Hacımuratoğlu, A. Yağmur Ulusoy, Ömer Barış Akova, Özgür Atkın, Zeynep Göktay rol alıyor. Turgut Denizer'in yönettiği Dönüşüm, 21 Ocak - 24 Ocak tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izlenebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 17:52:21
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 17:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?