3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şehir Tiyatrolarında oyun şöleni

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sahnelerinde, yeni yılın ilk haftasında, Vişne Bahçesi, Bernarda Alba'nın Evi, Dinmeyen Alkışlar, Savaş ve Kadın, Keşanlı Ali Destanı, Kendi Gök Kubbemiz'i izleyiciyle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, yeni haftanın müzikli oyunu Keşanlı Ali Destanı, 2-3-4 Ocak'ta Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde sergilenecek.

Haldun Taner'in yazdığı Keşanlı Ali Destanı, umutsuz insanların umut beklenen kahramanı Ali ekseninde yakın tarih Türkiye'sinin değişmeyen toplumsal yapısını eleştiriyor. Yücel Erten'in yönettiği Keşanlı Ali Destanı'nın müziklerini Yalçın Tura yaptı. Oyunda Hikmet Körmükçü, Engin Alkan, Rozet Hubeş, Meriç Benlioğlu rol alıyor.

Türk edebiyatının büyük şairi Yahya Kemal Beyatlı'nın anısına sahnelenen Kendi Gök Kubbemiz, bu hafta yine Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Toron Karacaoğlu'nun rol aldığı Kendi Gök Kubbemiz, Yahya Kemal'in yaşamından ve şiirlerinden kesitler sunuyor. Sönmez Atasoy'un yazdığı oyunun yönetmeni Engin Uludağ.

Anton Çehov'un ünlü klasiği Vişne Bahçesi, bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde izleyicilerini bekliyor.

Rusya'daki toprak aristokrasisinin çözülüş sürecinde oluşan toplumsal değişimi anlatan Vişne Bahçesi'ni Ali Taygun yönetti. Oyunda Jülide Kural, Salih Sarıkaya, Metin Çoban, Yıldıray Şahiner, Tolga Yeter'in yanı sıra yönetmen Ali Taygun da rol alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın geçen yaz yitirdiği oyuncusu Ayça Telırmak'ın anısına sahnelenen Bernarda Alba'nın Evi, bu hafta Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde olacak. Ferderico Garcia Lorca'nın oyunu, kocasının ölümünden sonra hayata küsen Bernarda Alba örneği ile kapalı toplumlardaki bağnaz ve baskıcı toplum yapısının insanlar üzerindeki yıkıcı gücünü anlatıyor. Hale Akınlı, Özlem Türkad, Ayşen Çetiner, Sevil Akı'nın rol aldığı Bernarda Alba'nın Evi'ni Engin Alkan yönetti.

Matei Visniec'in yazdığı Savaş ve Kadın, bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde izleyicilerini bekliyor* Orhan Alkaya'nın yönettiği Savaş ve Kadın, Yugoslavya iç savaşı sırasında, bir cephe gibi görülen kadın kimliğini sorguluyor. Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleşen Üsküp Tiyatro Festivali'nin açılış oyunu Savaş ve Kadın'da Aslı İçözü, Aslı Öngören, Muzaffer Berişa rol alıyor.

Yaşadığı dönemde tiyatro ve sinemada bir efsane kabul edilen ünlü oyuncu Cahide Sonku'nun trajik yaşam öyküsünün anlatıldığı Dinmeyen Alkışlar da bu hafta İstanbul Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi'nde izleyicilerini bekliyor. Gülsün Siren Kınal'ın yazdığı, Engin Gürmen'in yönettiği Dinmeyen Alkışlar'da Aslı Seçkin ile Aziz Sarvan rol alıyor.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sahnelerinde bu hafta sonu, Turgut Denizer'in yazdığı ve yönettiği Benim Arkadaşım Yok; Maria Clara Machado'nun yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği Küçük Hayalet; Reha Bilgen'in yazdığı, Ragıp Yavuz'un yönettiği Sokak Kedileri; Seden Edgü'nün yazdığı, Can Doğan'ın yönettiği Bir Deniz Masalı ve Hans Christian Andersen'in aynı adlı masalından Şevket Avşar'ın uyarlayarak yönettiği Kibritçi Kız adlı çocuk oyunları da küçük tiyatroseverleri bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 13:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?