3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şehit er son kez evinde

Cizre'de askeri araca düzenlenen saldırı sonucu şehit olan er Turan Damgacı'nın (22) cenazesi son kez evine getirildi.

Evin önünde toplanan şehidin yakınları teröre lanet okurken, anne Elmas Damgacı, "Benim bir oğlum vardı. Bu teröristlerin Allah belasını versin. Bunların kökü kurusun. Bu terör örgütünü artık bitirsinler, içim yanıyor" diye feryat etti.

Cizre'de şehit olan Er Turan Damgacı'nın cenazesi Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) alınarak son kez Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki evine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu sokaktan içeri girdiğinde evin önünde bekleyen ailesi ve yakınları şehidi gözyaşları ve alkışlar eşliğinde karşıladı.

Cenaze aracı evin önüne geldiğinde anne Elmas Damgacı, baba Ahmet Damgacı ile şehidin kız kardeşi Derya Damgacı gözyaşlarına boğuldu. Genç kız şehit olan abisinin tabutunun başında uzun süre gözyaşı döktü. Anne Elmas Damgacı da oğlunun tabutu başında gözyaşı dökerek eli ile oğlunun tabutunu okşadı.

Acılı babayı yakınları teselli etmeye çalışırken, Ahmet Damgacı güçlükle ayakta durabildi. Şehidin evine asılan dev Türk bayrağının yanı sıra evin önünde bekleyen vatandaşlarda bayrak açarak terör örgütüne lanet okudu. Şehit askerin tabutunun yanında bekleyen bir komutanında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Daha sonra helallik alınmasının ardından cenaze arabası hareket ederek camiye doğru yola çıktı.

Bu sırada korteje katılan vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Acılı anne Elmas Damgacı, elindeki Türk bayrağı ile "Benim bir oğlum vardı. Bu teröristlerin Allah belasını versin. Bunların kökü kurusun. Bu terör örgütünü artık bitirsinler, içim yanıyor" diyerek "Kahrolsun PKK" diye bağırdı. Acılı anne yanındaki kızına sarılarak ayakta durmaya çalıştı.

Şehidin cenazesi daha sonra Maltepe Küçükyalı'daki Yusuf Ziya Üçüncü Camii'ne doğru yola çıktı. Şehit Er Turan Damgacı, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERDOĞAN ÇETİNKAYA IP: 88.235.174.xxx Tarih : 26.12.2008 17:07:52

öncelikle şehidimize allahtan rahmet yakınlarınada allahtan sabır diliyorum PKK MECLİSTE MECLİSTE PKK İSTEMİYORUZ