30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şehit er son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi yakınlarında teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan er Cafer Çelik(20), son yolculuğuna İstanbul'dan uğurlandı. Törene katılan Çelik'in ailesi ve yakınları, uzun süre gözyaşı döktü.

Cafer Çelik için Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene acılı ailenin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun, kuvvet komutanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yakınları, Çelik'in tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, ayakta durmakta zorlanan anne Nezahat Çelik'i yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı yaptığı konuşmada, "Silahlı kuvvetlerimizin bir mensubu, bir eri. Ne kadar yaşadığınız önemli değil, ne uğruna öldüğünüz önemli. Dinimizde de bu böyledir, insanlık değerleri açısından da böyledir. Bu devletin en yüce değeri olan, vatanını, dinini, milletini koruma uğruna kahramanca savaşmış ve canını feda etmiş. Allah ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize sabırlar versin. Bu vatan kolay kazanılmadı" dedi.

Kılınan namazın ardından Çelik'in naaşı, askerler tarafından top arabasına taşındı. Cenaze, toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?