30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şehit Er toprağa verildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen askerlerden sonuncusunun cenazesi toprağa verildi.

Hain saldırıda şehit düşen Er Murat Çavdar bugün Selimiye Camii'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi. Askeri törenin ardından şehit erin naaaşı Edirnekapı şehitliğinde toprağa verilirken şehit askerin anasının feryatları yürekleri dağladı.
Şehit erin naaşı ilk olarak Beykoz'daki evine getirilerek helallik alındı. Beykoz halkı şehit er için evinin önüne akın ederken, anne Kezban Çavdar'ın ağlamaması ve metanetli tavrı dikkatlerden kaçmadı. Cenaze aracının evin önüne gelmesiyle şehitin yakınları gözyaşlarına boğulurken, anne Kezban Çavdar'ın komutana "Ben yavrumu size sapasağlam teslim ettim" şeklindeki sözleri yürek dağladı.

Acılı anne, "Benim canım yandı başka anaların yüreği yanmasın, Allah'ım o itlere fırsat verme başka anneleri yakma, başka anneler ağlamasın" diye dua etti. Oğlunun tabutunu okşayan anneyi yakınları teselli etmeye çalışırken, şehit anası "Ağlamayacağım gerekirse bende oğlumun yerine askere gideceğim" diye haykırdı. Şehitin babası Ergün ve kızkardeşi Derya güçlükle ayakta dururken, şehit er için toplanan kalabalıktan helallik alındı. Okunan duaların ardından cenaze aracı Selimiye Camii'ne hareket etti.

Selimiye Camii'nde şehit eri son yolculuğuna uğurlamak için ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergun Saygun, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, general rütbesindeki üst düzey komutanlar ve kalabalık bir askeri erkan ve gaziler hazır bulundu. Cenaze namazı sırasında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay bir ara gözyaşlarına hakim olamadı.

Orgeneral Hasan Aksay gözyaşlarının belli olmaması için eliyle gözyaşlarını sildi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit erin naaşı omuzlara alınarak Top arabasına konuldu. Ellerinde Türk bayraklarıyla teröre lanet okuyan bir grup, "Şehitler burada Kalleşler Mecliste" şeklinde slogan attı. 1. Ordu Komutanlığının bahçesinde düzenlenen askeri törenin ardından şehit erin naaşı Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?