7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Şehit haberi yasa boğdu

Diyarbakır Lice 2. Motorlu Piyade Tugayı Lojistik Destek Komutanlığı’nda Ani Müdahale Mangası’nda er olarak görev yapan Kadir Kayıkçı, terhisine 15 gün kala Lice kırsalında PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu bir astsubay ile birlikte şehit oldu.

Şehit haberi Kayıkçı’nın Kağıthane’deki ailesini yasa boğdu. Kayıkçı’nın oturduğu sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin amcası, yeğeniyle en son izne geldiğinde görüştüklerini belirterek, “Telefonla da görüşüyorduk. 20 günü kalmıştı. Gelecek diye bekliyorduk, kötü haber geldi. Ailesiyle yakın zamanda görüşmüştü. Herkes gelişini bekliyordu. Vatan sağ olsun” dedi.

Acılı baba Recep Kayıkçı ise oğluyla en son dün telefonla görüştüklerini ifade ederek, “İyiyim dedi. Geleceği günleri hesaplıyordu. Terhisine 15 gün vardı. Sağlıklıydı. Terhisini alan askerler 3 gündür oradalarmış. Güvenlik gerekçesiyle götürülmüyorlarmış. O da uçak biletim yanar diyordu. Bende ‘komutanlarına söyleyeceksin ona göre bir şey yapacaklar’ demiştim” diye konuştu.

Öte yandan, Kayıkçı’nın bir sosyal paylaşım sitesine yüklediği fotoğrafının altında yer alan “'Çevreye bakıp askerlik mi yapıyor’ demeyin sakın. O oturduğum yerde tam 110 ailenin can güvenliğini sağlıyoruz. Tam dolduruşta bekliyoruz burası Diyarbakır Lice” ifadeleri yürek burktu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2012 Cuma 17:01:26
Güncelleme :27 Temmuz 2012 Cuma 18:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?