2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Şehit kanı üzerinden dolandırıcılık

İstanbul'da Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin adını kullanıp haksız kazanç elde ettiği ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen zanlı dernek başkanı Pakize Akbaba'nın saldırısına uğradı. Akbaba dolandırıcının yakasına yapışarak hesap sordu.
 
Yapılan ihbarı değerlendiren Kağıthane Sanayi Polis Merkezi ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda A.U. adlı kişinin yalan beyanda bulunarak, sözde Şehit Aileleri Derneği yararına topladığı paralarla haksız kazanç sağladığı tespit edildi. A.U., geçtiğimiz Ramazan ayında Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin vermiş olduğu bir yemeğe katıldı. Dernek Başkanı Pakize Akbaba ile aynı masada oturup iftar açan A.U., Akbaba'ya Pozitif Endüstriyel Temizlik Ürünleri Pazarlama Firması'ının yetkilisi olarak tanıtarak derneğe bağışta bulunmak istediğini söyledi. A.U., ilk etapta şehit analarına verilmek üzere 50 adet deterjanı bağışlamak istediğini ancak bunun karşılığında sadece derneğin yardımı teslim aldığına dair bir belge istediğini söyledi. Akbaba ise, yapılan yardım teklifini kabul ederek A.U.'ya yardımı teslim alındığına dair belgeyi verdi. 

A.U.'nun dernekten temin ettiği evrak üzerindeki kaşe ve dernek bilgilerini kopya etmek suretiyle çoğalttığı ve bu belgeleri kullanarak haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü. 1 YTL tutarındaki deterjanları 5 YTL gibi fahiş fiyata sözde yardım amaçlı sattığı ve elde ettiği geliri de derneğe değil kendisinin aldığı ileri sürülen A.U., hakkında "Nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçundan gözaltına alındığı bildirildi.
 
Ortaya çıkan dolandırıcılık olayıyla ilgili bilgisine başvurulan Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Akbaba'da emniyete gelerek adı geçen dolandırıcı hakkında şikayetçi oldu. Akbaba "Biz şehit analarını kandırmaya çalıştı. Bizim çocuklarımızın, şehitlerimizin adını kullanarak rant sağlamaya çalıştı. Şehit çocuklarımızın isimleri yolsuzluk olayı ile anıldığı zaman yüreğimiz yanıyor.
İstanbulda ki şehit anaları olarak biz bu işin peşini bırakmayacağız. Cezasının verilmesini istiyoruz bu nedenle kendisinden davacı olacağız" dedi.
 
Akbaba, A.U. ile bir bağlantısının bulunmadığına dikkat çekerek "Yakalanan bu şahıs bizim ismimizi kullanarak 1 YTL'lik deterjanı 5 YTL' ye satıyor. Milletimiz şehit anaları dayanışma derneğinin adını duyduğu zaman endişe duymadan satılan ürünleri alıyor. Bizim hiç bir kurumla bu şekilde bir çalışmamız yoktur" şeklinde konuştu.
 
Öte yandan emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlı polis merkezinden çıkarılırken dernek başkanı Pakize Akbaba'nın saldırısına uğradı. Akbaba polis eşliğinde emniyetten çıkarılan zanlının üzerine yürüyerek yakasına yapıştı. Akbaba, zanlıya sert tepki göstererek hesap sordu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 12:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?