30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şehit polise hazin tören

Tuzla'da dur ihtarına uymayan bir aracı takip ederken, geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Soner Sivri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Törende şehidin 6 yaşındaki oğlu ile eşi asker selamı verirken, şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki törene, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile şehidin eşi Gülcan Sivri, 6 yaşındaki oğlu Bünyamin ve babası İsmail Sivri, şehidin çok syaıda yakını ve askeri erkan katıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, üzgün olduklarını belirterek, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler törende yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının bir evladını kaybettiğini belirterek, "İstanbul'da huzur ve asayişin temini için arkadaşlarımız canla başla, canlarını kanlarını ortaya koyarak görev yapıyorlar. İşte bunun en bariz örneğini bugün yaşadık. Bir evladımızda şuanda hastanede yaşam savaşı veriyor. Polisimizin yürüttüğü bu kararlı mücadele İstanbul'un huzur ve güveninde en önemli etkendir. İl Emniyet Müdüründen başlayarak en alt seviyedeki görevliye kadar hepsinin bu konuda verdiği önemli bir uğraş vardır. İstanbullu bunu biliyor. İstanbullu polisine güveniyor. Özellikle organize suç şebekelerine karşı, son günlerde artan araç yakma eylemlerine karşı belli bölgelerde yürütülen önleyici çalışmalar sırasında maalesef hırsızlık amaçlı bir çete diyeceğim kendilerine dur ihtarına uymamışlar ve polisinde ısrarlı takibi sonucu böyle elim bir kaza meydana gelmiştir. Gördünüz 34 yaşında bir evladımızın 6 yaşındaki çocuğu yetim kaldı. Bu tabi görevin zorluğunu da gösteriyor. Polisle ilgili değerlendirmeler yapılırken, polisin içinde bulunduğu şartlar, yürüttüğü görevin zorlukları ve fedakarlıkların mutlaka göz önünde bulundurmak gerekir. Ama kararlılığımız devam ediyor, edecektir. Suç ve suçlularla mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Şehidin eşi ve 6 yaşındaki oğlu ile yakınları da tören sırasında asker selamı verdi. Okunan duaların ardından şehit polisin tabutu meslektaşlarının omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Tören sırasında şehidin yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehit polis memurunun cenazesi törenin arıdndan toprağa verilmek üzere memleketi Gebze'ye gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 14:28:17
Güncelleme :30 Ocak 2009 Cuma 20:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?