30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şehit'in evinin önü bayrakla donatıldı

Şırnak'ın Besler Dereler bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Er Emre Anşin'in İstanbul'daki evinin bulunduğu sokak bayraklarla donatıldı.

Şırnak'ın Besler Dereler bölgesinde şehit olan 21 yaşındaki Emre Anşin'in Yeni Çamlıca Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu apartmana büyük bir Türk bayrağı asılırken, mahallede matem havası esti. Şehit erin oturduğu Kaya Sokak'taki tüm evler bayraklarla donatılırken, evin önünde 2 er nöbet tutuyor. Ayrıca şehit evinde askeri bir ambulans da acil durum için hazır bekletiliyor.

Şehit haberinin görevli subaylar tarafından bildirilmesinden sonra soğukkanlılığını korumaya çalışan baba Selami Anşin, evin önünde yakınlarının tesellisiyle ayakta durmaya çalıştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dikimevinde çalıştığı öğrenilen Anşin, oğlunun 3 gün önce telefon ettiğini ama kendisinin konuşamadığını söyledi.

Öte yandan 11 aylık asker Emre Anşin'in 3 ay önce izne geldiği ve mahallesindeki fotoğrafçı arkadaşına fotoğraf çektirdiği öğrenildi. Asker üniformalı çektirdiği fotoğrafın poster boyutunda yapılmasını istemeyen Emre'nin, fotoğrafın asker dönüşüne kadar vitrinde kalmasını istediği öğrenildi. Emre Anşin'in birkaç gün önce aradığı annesine, operasyona çıktıklarını ve babasına söylememesini istediği de öğrenildi.

Şehit Er Emre Anşin'in cenazesi, yarın Selimiye Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 12:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?