1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Şehitlere gözyaşı, teröre lanet

Kağıthane'de toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesi 16 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı saldırıyı kınadı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen vatandaşlar, trafiği kapatmak isteyince polis engeliyle karşılaştı.


Çeliktepe ve Sanayi Mahallesi'nde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Hakkari'deki kanlı saldırıları kınamak için Levent otobüs son duraklarında bir araya geldi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen vatandaşlar, Büyükdere Caddesi'nde Seyrantepe istikametinde yolu trafiğe kapatmak isteyince polis engeliyle karşılaştı.

PKK aleyhine ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan grup üyelerinin önü barikatla kesildi. Bunun üzerine vatandaşlar, Çeliktepe istikametine doğru yürüyüşe geçti.


Yoldan geçen vatandaşlar ise korna çalarak eylemcilere destek verdi.
Grup adına basın açıklaması yapan Çağlar Tekin, "Artık bu kanın durmasını istiyoruz. Bir avuç PKK'lı Türk ordumuzda şehitler veriyor, artık buna bir dur demek lazım gereken cevap verilmeli" dedi.


Ardından bir konuşma yapan gözü yaşlı asker annesi ise, "Her gece içimizde bir korkuyla uyuyoruz, her an bir şey olmuş gibi uyanıyorum. Oğlum 11 aydır Güneydoğu'da askerde. 3 asker aynı yerde şehit düştü. Bu canilere dur demek gerekir" diye konuştu.


Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyan grup üyeleri, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2007 Pazar 21:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?