3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şehitlikte buruk bayramlaşma

Arefe günü dolayısıyla şehitliklere gelen şehit yakınları, gözyaşları içinde dualar okudu.

Çocuklarının mezarını kendileri dışında kimsenin ziyaret etmediğini anlatan şehit yakınları sitemde bulundu.

Arefe günü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'ne gelen aileler, şehitler için dualar okuyup, gözyaşı döktü. Yanlarında getirdikleri çikolata ve lokumları mezarlara koyan aileler, mezarlardaki yabani otları da tek tek temizledi. Tunceli'de 1994 yılında şehit düşen Piyade Komando Er Murat Karayazı'nın babası Dilaver Karayazı, üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, "Fakat bir yerde gururluyuz şerefliyiz, başımız diktir. Buradan devletin kurum ve kuruluşlarına sesleniyorum; bu şehitlikte yatanlar onları da beklemediler mi? Bak burada askerden başka kimse var mı? Bazı kurum ve kuruluşları da askerle sivili birbirine ters düşürmek isteyenler var. Ama hiç merak etmesinler bu millet askerini seviyor. Asker bu milletin göz bebeğidir. Kendimde gazi oğlu, şehit babasıyım. Babam İstiklal Savaşı gazisidir. Bu vatan bizimdir, biz vatanımıza sahip çıkacağız. Askerimize de destek çıkacağız" dedi.

Edirnekapı Şehitliği'nde yatan, 1994 yılında Şırnak kırsalında şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ali Bolçay'ın ağabeyi Özgür Bolçay ise "Ne diyeyim vatan işte. Askerliği hepimiz yaptık, vatan sağ olsun. Benimde bir oğlum var, onun da canı sağ olsun. Benim tek isteğim var;askerimiz bu vatanı korusun. Asker olmazsa bu ülke biter" diye konuştu.

1994 yılında Şırnak'ta şehit düşen Piyade Onbaşı İbrahim Çay'ın babası Şaban Çay da bir evladın bayramda ailesini ziyaret ettiği gibi, kendilerinin de çocuklarının mezarını ziyaret ettiğini belirterek, "Gurur verici çünkü şehit babasıyım. Silahlı kuvvetlerimizin, tüm polislerimizin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Torunun mezarı başında gözyaşı döken İbrahim Çay'ın babaanessi Hanife Çay,"Çok kıymetliydi. Bana çok düşkündü. 31 yıl askerlik yapmış bir ananın kızıyım. Vatan sağ olsun" dedi.

Arefe günü nedeniyle şehitlikte görev yapan askerler ise şehitlikte temizlik yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 18:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?