6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Selçuk, Hacıbektaş'a defnedilecek

KARİKATÜRİST TURHAN SELÇUK'UN ÖLÜMÜ

Karikatür ustası Turhan Selçuk'un hayatını kaybettiği hastaneden yapılan açıklamada, "Şuuru bulanıktı ve tansiyonu çok düşüktü" denildi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, yoğun bakımda olan gazeteci İlhan Selçuk'un kardeşinin ölümünden habersiz olduğunu söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, usta karikatürist Turhan Selçuk'un ölüm haberinin ardından Acıbadem Maslak Hastanesi'ne gelerek, doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Sarıgül, "Çok önemli bir gazeteci, karikatürist ve düşünürü kaybettik. Zaman zaman bizi düşündürdü, bazen de ağlattı. Abdulcanbaz eseri dünya çapında tanındı. Bu eseri müze yaparsak, işte o zaman Turan Selçuk rahat edecek. Vefatı 01.30'da gerçekleşti. Kendisinin Hacıbektaş'a Nevşehir'e defnedilmek istediğini öğrendim. Ailesi de sanırım cenaze işleri ile ilgili öğleden sonra açıklama yapacaklardır. Biliyorsunuz İlhan Selçuk yoğun bakımda ve kardeşinin öldüğünden haberi yok" dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Astım ise, Selçuk'un 7 Mart günü hastanenin acil servisine kan kaybına bağlı şok tablosunda ambulansla getirildiğini belirtti. Turhan Selçuk'un yapılan muayene ve tetkiklerinde abdominal aort anevrizmasının karın içinde serbest olarak yırtıldığının görüldüğünü kaydeden Doç. Dr. Astım, "Kalp damar cerrahisi ve girişimsel radyoloji ekiplerince acil olarak yapılan endovasküler stent uygulamasını takiben oluşabilecek multi organ yetersizliklerinin tedavisi için yoğun bakım servisine alınmıştır. 8 Mart günü sızıntı şeklinde devam eden kanama nedeniyle ameliyata alınarak, kanama durdurulmuştur. Yoğun bakım servisinde devam ettirilen multi organ yetersizliği tedavisi ve tüm yaşamsal desteklere rağmen 11 Mart gecesi 01.30'da hayatını kaybetmiştir" diye konuştu.

Selçuk'un şuurunun bulanık olduğunu ve tansiyonunun 6'ya kadar düştüğünü vurgulayan Doç. Dr. Astım, "Yırtığın nedeni belli değil. Ancak bu tür durumlarda ölüm oranı yüzde 90'dır. Biliyorsunuz aort damarı kalpten çıkıp, vücuttaki tüm damarları besler. Damar sertliğinden dolayı aortta genişlemeye neden oluyor. Daha sonra meydana gelen yırtık ise kan kaybına neden oluyor. Ailesi şuanda burada değil" şeklinde konuştu.

KARİKATÜRİST TURHAN SELÇUK'UN ÖLÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 15:43:05
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?