6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Selülit kabusuna son

SELÜLİT KABUSUNA SON

Değişik nedenlerden ötürü ciltte meydana gelen selülitlerden, teknolojinin en son sistemi olan Akustik Dalga Terapisiyle kısa sürede ağrısız ve yan etkisi olmadan kurtulmak mümkün. Hiç bir kadının selülitlerle yaşamak istemediğini belirten Doç.Dr.İbrahim Aşkar," Selülit, kadınların yaşamında doğal bir süreç değildir" dedi.

Sıklıkla kadınlarda görülen "Portakal kabuğu" görünümündeki çizgiler olarak bilinen selülitler, değişik nedenlere bağlı olarak görülüyor. Yüzeysel yağ tabakaları arasında oluşan selülit yağ dokusunun oluşumu ve birikimi erkek ve kadında farklılık gösteriyor. Erkeklerde yağ dokusunu destekleyen bağ dokusu deriye parelel biçimdeyken, kadınlarda deriye dik biçimde yerleşimli olduğunu söyleyen Doç.Dr.İbrahim Aşkar, bundan dolayı kadınlarda daha fazla görüldüğünü belirtti. Yüzeysel yağ tabakaları arasında oluşan selülit, egzersiz veya düzenli spor yapan kadınlarda bile görüldüğünü söyleyen Doç.Dr.Aşkar şunları söyledi:

 

ERGENLİK, GEBELİK VE MENAPOZ EN ÖNEMLİ ETKENLER

"Özellikle kalça, basen, karın ve baldırlarda görülen bu problem yağ depolanmasının fazla olduğu bölgelerde daha çok oluşabiliyor. Selülit başlıca iki etkeni vardır. Bunlardan biri yağ dokusunun destek sistemi olan bağ dokusunun (fibröz septaların) sertleşmesidir. Kollajen yapısında olan bu yapılar setleşerek kısalmaktadır. Bu kısalma selülitte çukurumsu görüntüyü oluşturmakta, ayrıca kan ve lenf dolaşımını da bloke ederek, selülitteki görüntünün bir kısır döngü içine girmesini sağlamaktadır. Lenf dolaşımının bloke olması daha sert, kaba ve düzensiz bir deri görünümü ortaya çıkarmaktadır.Diğer etken ise yağ dokusunun derinin alt kısmında çıkıntı oluşturmasıdır. Bu çıkıntılar ise çukurlaşmayı arttırarak görünümü daha da kötüleştirmektedir. Selülitin oluşumunda yardımcı nedenler arasında kadının doğal cilt yapısı, ergenlik, gebelik, menapoz gibi 3 önemli hormonal değişikliklerin yaşandığı dönem, aşırı kalorili besinlerle düzensiz ve yanlış beslenme, vücutta toksik etkiler oluşturan alkol, çay, kahve ve tütünün aşırı miktarda tüketimi, hareketsiz bir yaşam, stres, gerginlik, tuz ve su dengesinde değişikliklere neden olan idrar söktürücü ve mushillerin gelişi güzel kullanımı, düzensiz uyku, kabızlık, karaciğer ve sindirim bozuklukları, metabolik hastalıklar sayılabilir" dedi.

 

HAFTADA 2 SEANS

Bugüne kadar Selülit tedavisinde uygulanan tıbbi yöntemler arasında mezoterapi, karboksiterapi, lipolizis, kas çalıştırma yöntemleri gibi değişim yöntemlerin bulunduğunu belirten Doç.Dr.İbrahim Aşkar"Ancak daha etkili bir yöntem olan Akustik Dalga Terapisi (AWT) selülitin iki ana etkenine yönelik tedaviyi en az yan etkiyle ve ağrısız olarak uygulayabilmektedir. Akustik Dalga Terapisi (AWT) hem bağ dokusuna hem de yağların dermisin altında oluşturduğu çıkıntılar üzerinde şok dalgaları oluşturarak bağ

dokusunun septalarını deriden ayırıp, deriyi serbestleştirerek daha düzgün görünümlü bir cilt elde edilmesini sağlamaktadır. Sellülit için önerilen haftada iki seans olarak 4 hafta sürmektedir. Bütün dünya genelinde özellikle sanatçılar ve tanınmış kişiler AWT yöntemini tercih ediyor. Şimdiye kadar selülit kadınların yaşamında doğal bir süreçmiş gibi algılanıyordu. Ancak teknoloji ile birlikte geliştirilen tedavi yöntemleri sayesinde bunun doğal bir süreç olmadığı ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

SELÜLİT KABUSUNA SON
SELÜLİT KABUSUNA SON
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:43:05
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 15:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?