3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Senfonik Karagöz

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Nisan ayında, İstanbul’un kültür yaşamına damgasını vuracak bir etkinlikle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

2-3 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik kapsamında, usta Roma ve Lazio Orkestrası, Cem Mansur’un şefliğinde sahne alacak. Etkinliğin ilk gününde orkestraya genç ve parlak kemancı Laura Marzadori eşlik ederken ; Akdeniz’in iki ucundan gölge tiyatrosu kişiliklerinin mizah ve müzikle karşılaştırılacağı ikinci gününde ise anlatımıyla Yılmaz Erdoğan eşlik edecek.


Cemal Reşit Rey Konser Salonu, “İstanbul Konserleri” 2-3 Nisan 08, 20:00

Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Cem Mansur tarafından organize edilen etkinlik kapsamında ; Mansur’un konuk şef olarak çalıştığı orkestralar arasından en beğendiklerinden biri, Roma ve Lazio Orkestrası, CRR Konser Salonu’nun daveti üzerine İstanbul’a geliyor. 

Usta bir orkestra, genç ve parlak bir yıldız...


Çok renkli ve sıradışı programların ilki 2 Nisan akşamı. İtalyan senfonik müziğine adanmış konserin solisti, son yılların bol ödüllü kemancısı, tekniği kadar dinamik sahne kişiliğiyle de dikkat çeken Laura Marzadori. Paganini’nin büyük ustalık gerektiren 1’inci konçertosunu genç ve parlak bir yıldızdan dinlemenin, sezonun en heyecan verici tecrübelerinden olacağı kesin…Respighi’nin Botticelli resimlerini betimleyen “Üçleme”si renkli orkestralamasıyla dikkat çekerken, erken romantik dönemin, biraz haksız yere ihmal edilmiş başyapıtlarından Cherubini’nin senfonisini usta bir orkestradan dinlemek için bu konser kaçırılmaz bir fırsat.

Meddah Yılmaz Erdoğan’la ‘Senfonik Karagöz’.


Orkestranın 3 Nisan akşamı vereceği ikinci konser, İstanbul’un konser yaşamına, en özgün ve hoş etkinliklerden biri olarak damgasını vuracak. Büyük sahne ustası Yılmaz Erdoğan’ın anlatıcı ve bir anlamda “meddah” rolünde sahnede olacağı ve metnini kendi oluşturduğu konser, Akdeniz’in iki ucundan gölge tiyatrosu kişiliklerinin karşılaşmaları, müzik ve mizahın evrensel dili sayesinde anlaşmaları üzerine kurgulandı. Stravinski’nin Napolili muzip kahraman Pulcinella’yı anlattığı bale, Roma ve Lazio Orkestrası’nın pırıltısını göstermek için biçilmiş kaftan. Akis Ensemble eşliğinde bu konser için tasarlanmış Karagöz gösterisinin ardından iki kahramanımız, Roma’lı besteci Luciano Bellini’nin buram buram Akdeniz kokan renkli müziği eşliğinde, Yılmaz Erdoğan’ın ustaca sunumuyla karşılaşıyorlar….

14 ve 25 YTL olan konser biletleri; CRR Konser Salonu gişesinden Biletix gişelerinden, www.biletix.com adresinden, Biletix Çağrı Merkezi’nden (0 216 556 98 00) temin edilebilir.


Program
2 Nisan 2008
Solist: Laura Marzadori, Keman

O. Respighi: Botticelli Üçlemesi
(1879-1936)
N. Paganini: 1nci Keman Konçertosu
(1782-1840)
ara
L. Cherubini: Senfoni, Re majör
(1760-1842)


3 Nisan 2008
Anlatıcı: Yılmaz Erdoğan
İ. Stravinski: Pulcinella Süiti
(1882-1971)
Geleneksel Karagöz Gösterisi
Alpay Ekler, Karagöz Ustası
Akis Ensemble, yöneten: Doğan Dikmen
ara
L. Bellini: “Pulcinella ve Karagöz’ün Maceraları”
(1952) (Senfonik Masal)


İletişim : 0212 231 54 97 – 11 / 0505 792 94 48

kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 15:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?