6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

‘Seni tanıdım’ diye bağırdı

Galatasaray taraftarı olduğunu ifade eden Fatih Sözüer, Cihat Aktaş’la kapalı tribün koridorunda çarpıştıklarını söyledi. Sözüer, "Bıçağı rastgele salladım. ’Vuruldum’ deyip, bana döndü ‘Seni tanıyorum’ diye bağırdı" dedi.

İnönü Stadı’nda bıçaklanarak hayatını kaybeden Cihat Aktaş’ın katil zanlısı Fatih Sözüer, ‘Bıçağı rastgele salladım. Vuruldum deyip, bana döndü ‘Seni tanıyorum. Çağlayan’da mı oturuyorsun’ diye bağırdı’ dedi. İnönü Stadı’ndaki tatbikatta Sözüer, bıçağı attığı yeri de gösterdi.

İNÖNÜ Stadı’nda kavga ettiği Cihat Aktaş’ı öldürmekle suçlanan Fatih Sözüer, ‘Onu bıçaklayınca bana dönüp ‘Seni tanıyorum. Çağlayan’da mı oturuyorsun?’ diye bağırdı. Ancak ben onu tanımıyorum’ dedi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgusu tamamlanan Fatih Sözüer, dün saat 10.00’da tatbikat için İnönü Stadı’na götürüldü. Sözüer’in olay sırasında giydiği kıyafeti ve ayakkabıları kan izi bulunma ihtimaline karşılık kriminal polis laboratuvarına gönderildi. Stada arkadaşının kombine biletiyle ‘çift turnike’ yaparak girdiklerini söyleyen Sözüer, bıçağı sadece korkutmak için çıkardığını, amacının öldürmek olmadığını ileri sürdü.

ÇARPIŞTIK, BİZE KÜFÜR ETTİLER

Sözüer, Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunda kanlı kavgayı detaylarıyla anlattı:

‘Olay günü Cenk ve Cihan’la Çağlayan’da buluştuk. Bir arkadaşım tarafından daha önceden bana hediye edilen bıçağımı Cihan’ın evinde unutmuştum. Birlikte onu aldıktan sonra Beşiktaş’a indik. Bir süre dolaştıktan sonra stada gittik. Bıçağımı ayakkabımın içine sakladıktan sonra Cenk’in kombine biletini kullanıp çift turnike yaparak içeri girdim. İçeri girdikten sonra bıçağı tekrar cebime koydum. Cenk’le kapalı tribünün alt koridorunda yürüyorduk. Arkamızdan da Cihan ve Şafak geliyordu. Bu sırada karşımızdan gelen 7-8 kişilik bir grupla karşılaştık. Yan yana geçerken çarpıştık. Cenk onlara dönerek ‘Biraz yavaş olun’ diye bağırdı. Onlar da ‘0... çocukları’ diye bağırıp, bize saldırdılar. Kavga sırasında onları korkutmak için bıçağımı çekerek rastgele sallamaya başladım. Bu sırada biri ‘Vuruldum’ diye bağırarak geri çekildi.’

BIÇAĞI YERE ATIP MAÇI SEYRETTİM

Kavganın çevreden yetişenler tarafından ayrıldığını söyleyen Sözüer, ifadesini şöyle sürdürdü:

‘Olay yerine polisler de gelmişti. Yaraladığım genç bana dönerek ‘Seni tanıdım. Çağlayan’da mı oturuyorsun?’ diye bağırdı. Bana böyle bağırınca dikkatli bir şekilde ona baktım. Ancak tanıyamadım. Daha sonra çıkan karışıklıktan faydalanarak oradan kaçıp tribüne çıktım. Elimdeki bıçağı koltukların arasına doğru attım. Arkadaşlarımla birlikte maçı izlemeye başladım.’

ARKADAŞIMLA MONTUMU DEĞİŞTİRDİM

Maçın sonlarına doğru olayı duyduğunu anlatan Sözüer, şunları söyledi:

‘Kısa süre içinde ölenin benim kavga ettiğim kişi olduğunu anladım. Bunun üzerine arkadaşım Şafak’la üzerimde bulunan siyah beyaz montumu değiştirdim. O da benim montumu başka bir arkadaşıyla değiştirmiş. Bir süre bekledikten sonra bizi dışarı çıkarmaya başladılar. Bu sırada polislerin arasından biri ‘İşte O.... çocuğu bu’ diye bağırarak bana bir yumruk attı. Polisler de beni yakaladılar. Kavga ettiğim kişileri daha önce hiç görmemiştim. Aramızda herhangi bir husumet yok. Zaten bir daha görsem onları tanımam.’

Dördü de tutuklandı

İNÖNÜ Stadı’ndaki cinayetin katil sanığı Fatih Sözüer Cenk Özbulak ile Cihan Erdem, Şafak Kalkan dün nöbetçe mahkeme tarafından tutuklanırken, Melih Işık serbest bırakıldı. Sözüer, savcılıktaki ifadesinde, Galatasaraylı olduğunu ve arkadaşlarının ısrarı üzerine maça gittiğini söyledi. Sözüer, kavgada bıçak kullandığını, ancak öldürme kastı olmadığını belirtti. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda askerlik yaparken izin olarak gelen ve olaya karıştığı için tutuklanan Cenk Özbulak, askeri cezaevine konuldu.

Liseyi bitirmemiş

CİNAYET zanlısı Fatih Sözüer’in ablası biyolog, eniştesi büyük bir hastanenin finans yöneticisi, ağabeyi ise işletme mezunu. Yakınlarının verdiği bilgiye göre, ailesi okuması için tüm imkanları sağlamış, ancak o liseyi bitirememiş.

Maç hutbesi

CİHAT Aktaş’ın 16 yaşında maçta cinayete kurban gitmesi, din adamlarını da harekete geçirdi. Kayseri Müftüsü Necmettin Nursaçan, cuma günü hutbede bu konuyu işleyeceğini söyledi. Nursaçan, ‘Hayvanlar için vakıflar kurmuş bir millet olarak insan sevgisini ön planda tutmalıyız’ dedi. Elazığ Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş da ramazanda başlattıkları tribünlerde küfür ve şiddete son verilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Erdoğmuş, ‘Bize çok büyük görev düşüyor’ diye konuştu.

hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 11:15:13
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 09:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?