4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Seri katile Ergenekon sorgusu

Doç. Dr. Hablemitoğlu cinayetini üstlenen seri katil Durmuş Anuçin’in savcı tarafından Ergenekon soruşturması kapsamında da sorgulandığı ortaya çıktı

ÇIKAR amaçlı suç örgütü kurarak 5 cinayet ve 4 gasp olayına karıştığı iddiasıyla yargılanan ve 2003’te hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetini de üstlenen Durmuş Anuçin’in, Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında ifadesi alındı. Anucin’in de aralarında olduğu 19 sanığın yargılanmasına dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Cinayetlerin işlendiği tarihte İzmir’de bulunduğunu savunan Anuçin ‘Adamlar birer birer öldürüldü. O cinayetlere ilişkin başka başka insanlar tutuklandı. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz, çünkü onları siz tutukladınız’’ dedi. Duruşmanın ardından savcılık katına çıkarılan Anuçin’in, Ergenekon soruşturması kapsamında ifade verdiği öğrenildi. Anuçin, 2003’teki ilk duruşmada, ‘Hablemitoğlu cinayetini İmralı Cezaevi’nde tanıştığım, İzmir’de ‘Baba’ olarak bilinen İbrahim Çiftçi ile birlikte işledim. Ancak tetiği ben çektim’ demişti.

ÜMRANİYE İZMİR HATTI 

ANUÇİN cinayette kullandığı silahın yerini söylemiş, ama silah bulunamamıştı. 2006’da da Çiftçi el bombalı bir saldırıda öldü. Çiftçi cinayetinde kullanılan bombaların Ümraniye’de ele geçirilenlerle seri numaralarının tuttuğu tespit edilince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çiftçi dosyasını istemişti. Trabzon da İstanbul’u suçluyor!

GAZETECİ Hrant Dink cinayetinin işlenmesinden önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan Engin Dinç, cinayetin işleneceğinden haberdar olduklarını belirterek, polis muhbiri Erhan Tuncel’i, Yasin Hayal’i ikna etmek için gönderdiklerini açıkladı. TBMM ‘Hrant Dink Cinayetini Araştırma Alt Komisyonu’na ifade veren Dinç dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek’in İstanbul Emniyeti’ni bizzat arayarak cinayeti bildirdiğini de söyleyerek ‘İstanbul Emniyet’i hareket geçmeliydi’ dedi.

Star
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 14:23:32
Güncelleme :29 Şubat 2008 Cuma 14:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?