6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Server şirketine kaset baskını

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Deniz Baykal ile ilgili görüntülerin yayınlandığı habervaktim.com adlı internet sitesine server hizmeti sağlayan bir iletişim şirketine polis baskını düzenlendi.

Emniyet kaynaklarından sızan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bilişim Şube ve Organize Şube ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri iddia edilen operasyonun, Beyoğlu Karaköy'deki bir iletişim firmasına yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi. iddiaya göre, dün akşam saatlerinde İstanbul polisi, CHP Lideri Baykal'ı istifaya götüren görüntülerin yayınlandığı habervaktim.com adlı internet sitesine server hizmeti sağlayan Teklan İnternet hizmetlerinin Kemeraltı Caddesi'nde bulunan Ada Han'daki merkezine operasyon düzenledi.

Bu sabaha karşı saat 05.00'e dek süren operasyonda server makinasının yerini tespit eden polis, verileri kopyalamak için binadan 2 adet bilgisayar kasası ile bazı muhtelif teknik eşyalara da el koydu. Sabah 05.00 sıralarında bilgisayar kasaları ile birlikte iş hanından çıkan polisin teknik uzmanlarının, yanlarına aldıkları bilgisayar kasaları ve bazı teknik cihazlar ile operasyon bölgesinden ayrıldığı gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 06:17:01
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 10:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?