4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Şeşen'in beyin ölümü gerçekleşti!

Grup Gündoğarken'in solisti Burhan Şeşen'in 26 yaşındaki oğlu Serhan için umutlar tükendi.

Grup Gündoğarken'in solisti Burhan Şeşen'in, yanlış teşhis ve tedavi sonucu komaya girdiği öne sürülen oğlu Serhan Şeşen'in sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen doktoru umutsuz konuştu.

Alman Hastanesi doktorlarından Tülin Erdem, beyin ölümü gerçekleşen Serhan Şeşen'in yoğun bakımdaki tedavisinin de uzun süreli olmayacağını belirterek, "Türkiye'de yasal bir düzenleme var. Halk tabiriyle aile 'fişi çekin' derse, biz de bunu uygulayabiliriz" dedi.

Maltepe'deki özel bir hastanede yanlış teşhis ve tedavi sonucu komaya girdiği öne sürülen Serhan Şeşen'in (26) tedavisine sevk edildiği Alman Hastanesi'nde devam ediliyor. Tedaviyi üstlenen Dr. Tülin Erdem ve Dr. Cengiz Uzun, basın toplantısı düzenleyerek Şeşen'in durumu hakkında bilgi verdi.

Dr. Erdem, Serhan'ın çok genç olduğunu belirterek, "Hastalık nedeniyle hastaneye başvurmuş. Tedavisi düzenlenmiş. Bize geldiğinde durumu oldukça vahimdi. Uygulanan tedavilere rağmen diğer hastanede beyin ölümü gerçekleşmişti. O nedenle yoğun bakımdaki tedavisi de uzun süreli olmayacak. Destek tedaviler devam ediyor fakat sonuç olumlu gözükmüyor" dedi.

Yanlış teşhis iddialarının sorulması üzerine Dr. Tülin Erdem, "Bu konunun konuşulacağı platform burası değil. Tüm hekimler çaba sarf ediyor. Diğer hastane ile ilgili yorum yapmıyoruz. Böyle bir hasta geldiğinde ilk önce tetkiklerini yaparsınız. Eğer böyle bir şey düşünülüyorsa elbette ki santral sinir sistemi görüntülemesi ve ileri tetkikler mutlaka yapılır. Serhan'ın hastanedeki tetkiklerinde beyin apsesi ve beyin apsesine bağlı gelişmiş bir santral sinir sisteminde fıtıklaşma var" diye konuştu.

Dr. Erdem bir soru üzerine, enfeksiyon hastası olduğu için Şeşen'in organlarının bağışlanamayacağını belirterek, "Şu andaki durumu hastanın yakınlarına bağlı. Türkiye'de yasal bir düzenleme var. Halk tabiriyle aile 'fişi çekin' derse, biz de bunu uygulayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Acılı baba Burhan Şeşen de doktorlardan bilgi alırken, Şeşen'in arkadaşları ve yakınları da basın toplantısını gözyaşları içinde dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 18:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?