7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

SES'ten işe geç başlama eylemi

SES'TEN, 2 SAAT İŞE GEÇ BAŞLAMA EYLEMİ

İstanbul Üniversitesi'nde döner sermayede adaletsizlik yapıldığını öne süren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Enstitü'sü önünde toplanarak 2 saat işe geç başlama eylemi yaptı.

SES İstanbul Aksaray Şubesi'ne mensup bir grup sağlık çalışanı, sabah saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Enstitüsü önünde toplandı. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünü protesto eden grup, döner sermayede adaletsizlik yapıldığını öne sürdü. Grup, rektörlüğün ayırımcılık yaptığını iddia ederek, 08.00 - 10.00 saatleri arasında 2 saatlik işe geç başlama eylemi yaptı. Sloganlar atan grup adına açıklama yapan İlknur Güçlügelen, İstanbul Üniversitesi'nde döner sermayede adaletsizlik

yapıldığını öne sürerek, "En son geçtiğimiz günlerde Çapa Tıp Fakültesi'nde İstanbul Üniversitesi Akademik Kurul Toplantısı sonrasında yapılan eylemde döner sermayede adaletsizliği ortadan kaldırma sözü sayın rektöre bir kez daha hatırlatılmıştır. Konu ile ilgili görüşmelerde sorun yazılı ve sözlü iletilmesine karşın, sayın rektör durumdan haberdar olmadığını öne sürmüştür. Döner sermaye adaletsizliğin bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi. Güçlügelen'in açıklaması, eylemci grup tarafından sık sık sloganlarla kesildi.

SES'TEN, 2 SAAT İŞE GEÇ BAŞLAMA EYLEMİ
SES'TEN, 2 SAAT İŞE GEÇ BAŞLAMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 10:03:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 10:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?