4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sevgilisine yetişmek isterken öldü

Kadıköy'de, kullandığı otomobilde sevgilisiyle tartışan 31 yaşındaki Aylin Merdanoğlu, araçtan inip üst geçidi kullanarak karşıya geçen sevgilisini yakalamak için yola çıkınca bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaçan sürücü, olaydan yaklaşık 2 saat sonra Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu.

Kaza, 02.00 sıralarında, D-100 Karayolu'nda Göztepe Köprüsü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, erkek arkadaşı Ömer Bahadır Akkaya ile birlikte, 34 CKD 42 plakalı otomobiliyle eğlenceden dönen Aylin Merdanoğlu, araçta sevgilisiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Merdanoğlu, otomobilini yol kenarında durdurdu. Tartışmayı sürdüren çiftten Akkaya, otomobilden inip yol üzerindeki üst geçitten karşıya geçmek istedi. Giden sevgilisini durdurmak için yoldan karşıya geçmeye çalışan Aylin Merdanoğlu'na, Erdem Salt yönetimindeki 34 BD 991 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle fırlayan Merdanoğlu orta refüje düştü. Merdanoğlu olay yerinde yaşamını yitirirken, kendisine çarpan otomobilin sürücüsü kaçtı.

Bu arada, otomobilleriyle olaya tanık olan iki genç, sürücünün kazanın ardından bir süre çevreye bakınıp, daha sonra yoluna devam ettiğini belirterek, aracı takip ettiklerini ancak yetişemediklerini söyledi.

Bir güzellik merkezinde çalışan Merdanoğlu'nun cesedi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, sevgilisi Ömer Bahadır Akkaya ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

KAZADAN İKİ SAAT SONRA TESLİM OLDU

Kazayla ilgili araştırma başlatan polis, genç kadına çarpan otomobilden düşen aynayı buldu. Aynanın seri numarasından hangi araca ait olduğu belirlenmeye çalışılırken, sürücü Erdem Salt, kazadan yaklaşık 2 saat sonra Kadıköy Polis Merkezi’ne giderek teslim oldu. Statü Gemi Kiralama Limited Şirketi’nde şoför olarak çalışan, kullandığı otomobil şirket üzerine kayıtlı olan Salt, ifadesinde, “Kendi şeridimde ilerlerken bir anda bir şeye çarptığımı fark ettim. Bir süre durarak etrafıma baktım ama bir şey göremedim. Bir hayvana çarpmış olabileceğimi düşündüm ve yoluma devam ettim. Daha sonra evime gelip aracı incelediğimde bir insana çarpmış olabileceğimi düşünerek polis merkezine geldim” dedi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 11:31:52
Güncelleme :18 Nisan 2008 Cuma 12:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?