6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sevigen'den destek sözü

CHP'Lİ SEVİGEN'DEN TASDİKNAME VERİLEN ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNE DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, TEKEL işçilerine destek eylemi düzenledikleri gerekçesiyle tasdikname verilen öğrencilerin aileleri ile bir araya gelerek, destek sözü verdi.

Mehmet Sevigen, öğrencilerin aileleri ile CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı'nda bir araya geldi. Yapılan toplantıda Sevigen, konu çözümlenene kadar desteklerinin süreceğini söyledi. Siyaseti karıştırmadan, karşılıklı diyalogla bu işin çözülebileceğini ve öğrencilerin okullarına dönebileceklerini belirten Sevigen, "Ankara'daki bazı arkadaşlarla görüştüm. Müfettişlerle görüştüm. Gerekirse İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat edilebilir. Ancak öncesinde İlçe Milli Eğitim kararını gözden geçirirse, bu problem çözülür diye düşünüyorum. Kaldı ki eylem olsa ne olacak. Ufak bir oturma eylemi ile çocukları okullarından uzaklaştırmak, onların geleceği ile oynamak çok yanlış. Amacımız bu işin büyümeden bir an önce bitmesi" şeklinde konuştu.

Tasdikname verilen 11. sınıf öğrencisi T.T'nin babası Cemal T. çocuklarına büyük bir haksızlık yapıldığını belirterek, "Çocuklarımız bunu hak etmedi. Ben iki tane çocuğumu okutamadım. Türkiye'de eğitime bu kadar hak ve selayet verilirken, neden bizim çocuklarımız bu haksızlığa maruz bırakıldılar" dedi.

T.K'nın annesi Fikriye K. ise hazırlanan tasdiknamelere itiraz ettiklerini ifade ederek, "10 gün önce 'çocuğunuz okuldan atıldı, gelin götürün' diye okula çağrıldım. Ancak benim çocuğumun hiçbir suçu yok. Hiçbir siyasal anlamda orada bulunmamıştır. Biz çocuklarımızın eğitim hakkını geri istiyoruz" diye konuştu.

Tasdiknameyi almadıklarını belirten Fikriye K. hukuki yollara başvuracaklarını söyledi. Kızının bugüne kadar hiçbir disiplin cezası almadığını belirten Fikriye K., 15 yaşındaki kızına okul yönetimi tarafından tehditle savunma imzalatıldığını öne sürdü.

10. sınıf öğrencisi A.R.S'nin babası Daimi S. de 8 yıl bu okulda okul aile birliği başkanlığı yaptığını belirterek, disiplin kurulunun çok katı bir karar verdiğini söyledi. Daha önce de bu tarz olayların yaşandığını belirten Daimi S., "Bunlar okul içinde hafif cezalar verilerek geçiştirilirdi" dedi. Daimi S., kararın çok radikal olduğunu ifade ederek, "Çocuğumun aynı okulda okumasını istiyorum" dedi.

CHP'Lİ SEVİGEN'DEN TASDİKNAME VERİLEN ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:28:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 18:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?