30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sevigen'den Sulukule halkına destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mehmet Sevigen, Sulukule sakinlerini ziyaret ederek, bölgedeki rant iddialarıyla ilgili meclise soru önergesi vermeye hazırlandıklarını söyledi.


CHP Milletvekilleri Çetin Soysal ve Mehmet Sevigen, partinin Fatih Belediye Başkan adayı Can Özyedierler ile birlikte Sulukule sakinlerini ziyaret etti. Basında yer alan iddialar üzerine Sulukule halkına destek vermeye geldiklerini söyleyen CHP'li milletvekilleri, tarihi dokunun korunması gerektiğine dikkat çekti. Yıkılan yerleri gezdikten sonra tarihi bir çeşme önünde açıklama yapan CHP'nin Fatih Belediye Başkan adayı Can Özyedierler, Sulukule projesinin bir asimilasyon ve rant projesi olduğunu öne
sürdü. Özyedierler, "Biz iktidar olduğumuzda, seçimi kazandığımızda bu rant projesinden pay alanlar bedelini ödeyeceklerdir. Sultan Mahalle, yeniden Roman yurttaşlarımızın olacaktır. Sultan Mahalle'nin eğlence sektörüne kazandırılmasını biz de istiyoruz ama bunu gerçek hak sahibi olan Roman yurttaşlarımız için istiyoruz" dedi.


Sulukule'nin tarihi ve kültürel önemine dikkat çeken Sevigen ise "Samba kültürüyle Brezilya'ya nasıl milyonlar akıyorsa, burada da bir çengi kültürü var. Bana göre Avrupa Birliği'nde Fatih ve İstanbul'u ön plana çıkaracak önemli kültürlerden biri bu. Bu rant iddialarını bir kenara bırakırsak, bu evlerin altında bir tarih yatıyor. Kazma vursanız, altından tarihi eserler çıkıyor. Buraya dozerler girecek ve ne varsa yıkıp gidecek. Kültür eserlerini korumak lazım. Burası bir açık hava müzesi gibi. Koruma altına alınması lazım. Bu konuyla ilgili daha önce soru önergesi vermiştik. Rant olayıyla ilgili tekrar bir soru önergesi verilecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?