3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Sevsinler seni, yazıklar olsun'

Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru’nun, "Obama gibi geldiler, Bush’a benzediler" sözleri Başbakan Erdoğan’ı kızdırdı. 

Erdoğan, "İktidara gelirken Obama gibi gelmişim, şimdi Bush olmuşum. Sevsinler seni. Yazıklar olsun. Biz ne Obama’yız, ne Bush’uz. Biz biziz" yanıtını verdi. Erdoğan, bu benzetmeyi yapanan başını ellerinin arasına alıp iyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 25 Ekim günü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte kızının nikáh şahitliğini yaptığı Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fehmi Koru’ya, "Obama gibi geldiler, Bush’a benzediler" sözleri nedeniyle çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, Koru’yu isim vermeden eleştirerek, "Sevsinler seni. Yazıklar olsun" dedi. 

Koru, NTV’de Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır’ın hazırladığı Yazı İşleri programında, ABD’de seçim ve AKP hükümetinin Güneydoğu’daki olaylarla ilgili yaklaşımını değerlendirmiş, "Obama gibi değişim sloganını kullanarak iktidara gelen AKP, Kürt sorunu, insan hakları ve demokrasi noktasında kendi çizgisinden saptı" demişti. AKP’nin, Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen Bağcılar İlçe Kongresi’nde konuşan Erdoğan ise şunları söyledi:

Biz biziz...

"Bazıları gazetelerde yazıyor. İktidara gelirken Obama gibi gelmişim ama şimdi Bush olmuşum. Sevsinler seni. Yazıklar olsun. Biz ne Obama’yız, ne Bush’uz. Biz biziz. Bizi kimse birilerine benzetmesin. Obama bir siyahi, bir zenci. Amerika’da siyah-beyaz ayrımı yapılan dönemlerde, bir siyahi olimpiyatlarda zaferi kazandığı zaman sırtına Amerikan bayrağı alıp zafer turu atardı. Acaba şimdi Obama’ya zafer tebrikleri gönderen terör örgütü liderleri, bu ülkenin bayrağını alarak koşabildiler mi? Koşamadılar. Obama, Bush benzetmesini yapanlar lütfen ufka iyi baksınlar. Başlarını iki ellerinin arasına alıp iyi düşünsünler. Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan’dır. Ben Tayyip Erdoğan’ım. Eğer birisine benzetmek istiyorlarsa Atatürk’ten Kanuni’ye, Osman Gazi’ye kadar birçok örnek var.’’

Erdoğan, önceki günkü MKYK toplantısında da, şöyle konuştu: "Bu seçimle ABD’de siyah-beyaz ayrımı artık ortadan kalktı. Zenciler yıllarca dışlandılar. Ama olimpiyatlarda madalya kazandıklarında ABD bayrağını alıp tur atıyorlar. Bizde ise hiç Türk-Kürt ayırımı yapmadığımız halde DTP’liler, Türk bayrağını ellerine almaktan imtina ediyorlar. Ben hiçbir DTP’linin elinde Türk bayrağı görmedim."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 09:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?