6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Seyidoğlu 5 yeni mağaza açacak

SEYİDOĞLU'NDAN 1.5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Butik mağaza konseptiyle büyümeyi hedefleyen gıda sektörünün öncü firmalarından Seyidoğlu Helva-Reçel, 1.5 milyon dolar yatırımla 100 kişiye istihdam sağlayacak.

Seyidoğlu'ndan yapılan açıklamaya göre 2010 yılını mağazalaşma ve yatırıma ayıran firma, halihazırda 12 olan mağaza sayısına 5 yeni butik mağaza daha ekleyecek. Florya, Kumburgaz, Nişantaşı, Etiler, Kadıköy gibi semtlerde butik mağaza konseptini yaygınlaştıracaklarını belirten Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "2010 yılını firma olarak fabrika ve mağaza yatırımlarına ayırdık. Fabrikada üretip toptan pazarlama yerine 6 yeni mağaza açarak ürünlerimizi müşterinin ayağına kadar götürdük. Bu yıl içinde açacağımız 5 yeni mağazada ise ilk defa butik mağazacılığa yöneliyoruz. Ünlü mimarlar tarafından tasarlanan mağazalarımızda üst gelir grubu müşteriyi hedefliyoruz. Bu alanda 1.5 milyon dolarlık yatırım yapacağız" dedi.

Seyidoğlu olarak kriz döneminde erteledikleri yatırımları hızlı bir şekilde devreye soktuklarını kaydeden Mehmet Göksu, "Mağazacılık alanındaki yatırımları çok önemsiyoruz. Mağaza yatırımları istihdam için de büyük fırsat sunuyor. Bu alandaki yatırımlarımız bu yıl için 1.5 milyon doları aşacak. Her mağazada ortalama 10-15 kişi istihdam ediliyor. Yatırımlarımızla toplamda 100 kişiye iş imkanı sağlayacağız. Şu ana kadar açtığımız 12 mağazaya ek olarak butik konseptteki mağazaların ilkini Kumburgaz'da açacağız. Daha sonra Florya, Etiler, Kadıköy, Nişantaşı gibi başlıca merkezlere yöneleceğiz. Bu alanda ciddi yatırımlar yapacağız. Hem geleneksel lezzetleri hem de modern tatları Türkiye'de ilk defa bize özel bir konseptte sunacağız" diye konuştu.

Göksu, hükümetin komşu ve Ortadoğu ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmaya dönük politikasının iş dünyasına da olumlu katkılar sunduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: "Geçmişte sorunlar yaşanan ve hatta düşman olarak görülen Suriye, İran, Irak, Yunanistan gibi ülkelerle kurulan sıcak dostluk ortamı bizim dış ticaretimize de katkı sağladı. Bu pazarlara eskiden tek tük mal verirken şimdi toplam ihracatımızda bölge ülkeleri başı çekmeye başladı. Damak zevki olarak bölge ülkelerin insanları bize çok yakın.

Geleneksel lezzetimiz helvayı Araplar çok seviyor. Kuzey Irak, İran ve Suriye'de mağaza için yer bakıyoruz. Ürünlerimize büyük ilgi var. Bu ülkelerde Türkiye'dekine benzer hem sosyal mekanlar hem de tüketime dönük mağazalaşma projelerimiz var."

Seyidoğlu olarak 2008 yılında elde edilen 35 milyon TL ciroyu 2009 yılında da korumayı başardıklarını belirten Mehmet Göksu, "2010 yılında ise 45 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni dönemde ihracat ve yeni pazar arayışlarımıza da hız vereceğiz" şeklinde konuştu.

SEYİDOĞLU'NDAN 1.5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
SEYİDOĞLU'NDAN 1.5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
SEYİDOĞLU'NDAN 1.5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 10:50:04
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 10:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?