30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Seyrantepe çıkmazı!

Seyrantepe Stadı'nın inşaatındaki gecikme nedeniyle, inşaatı yapan Eren Talu'ya ihtar çeken TOKİ'nin verdiği süre pazartesi doldu. TOKİ ihale ile ilgili kararını yarın açıklayacak

Galatasaray'ın Seyrantepe'deki Spor Kompleksi Projesi ile ilgili süreç yılan hikâyesine döndü. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) inşaatta yaşanan gecikmeler nedeniyle Eren Talu- Dhabi Group-Zarooni'ye verdiği süre pazartesi günü sona erdi. Ancak TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ihale ile ilgili son kararı yarın açıklayacağını duyurdu. TOKİ Eren Talu'ya mayıs ayı sonunda ihtar çekmiş ve inşaatın devam etmesi için bir ay süre tanımıştı.

SÜRE DOLDU
Seyrantepe Stadı ihalesinde TOKİ tarafından dün açıklanması beklenen karar yarına kaldı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar hukuki prosedürlerin tamamlanmasını beklediklerini bu nedenle kararı yarın açıklayacaklarını bildirdi. "Kanunen süre uzatımı vermek mümkün değil. Kararımızı Perşembe günü açıklayacağız'' diyen Bayraktar konsorsiyuma şimdiye kadar gereken kolaylıkların sağlandığını kaydetti. Bayraktar "Neden Perşembe gününü bekliyorsunuz?'' sorusuna, "Bazı değerlendirmelerimiz var'' yanıtını verdi. Eren Talu cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

DERİN SESSİZLİK
TOKİ'nin pazartesi gecesi geç saatlere kadar süren toplantılarda bir sonuca varamayan Eren Talu'nun ek süre istediği ve görüşmelerin dün de sürdüğü öğrenildi. Eren Talu'nun yanına bir inşaat grubunu daha almak için çalıştığı belirtiliyor. Öte yandan, stadın inşaatındaki iki aylık sessizlik dün de devam etti. Kaba inşaatın yüzde 75'inin tamamlandığı projede stadın teslim tarihi 13 Ekim yaklaşırken, son sürat çalışıyor olması gereken kule vinçler, buldozerler terk edilmiş halde duruyor.

İptal olursa süreç nasıl işleyecek?
TOKİ'nin Seyrantepe Stadı ihalesinin iptaline karar vermesi durumunda proje iki şekilde devam edecek. TOKİ, inşaatın kaldığı seviyeden yeni bir ihale açacak. Kazanan grup inşaatı tamamlayacak. Eren Talu'nun ihaleye verdiği teminat yanacak. Eğer açılacak ihalede yeni bir alıcı çıkmazsa TOKİ stadın inşatını kendisi üstlenecek. TOKİ Başkanı Bayraktar ihtar sonrasında "Bu işi yapabilecek 5-7 firma firmaya ihale edebiliriz gerekirse, kendimiz tamamlarız" demişti.

TOKİ'den inşaat işçilerine sıkı talimat
Stada gittiğimizde güvenlik görevlisi TOKİ'den talimat aldıklarını bu nedenle kimseyi içeri alamayacaklarını iletti. Stadın durumunu sorduğumuz görevli "İnşaat bir süredir durdu. Ancak merak etmeyin yakında başlayacak" diye konuştu. Statta bu gelişmeler yaşanırken hem TOKİ, hem de Eren Talu cephesinde pazartesi akşamı sonuçlanmayan görüşmelerin dün de sürdüğü öğrenildi.
 

...
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 21:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?