3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sıcaklık 2-4 derece azalacak

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'un Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinde olduğunu ve bugün hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğunu bildirdi.


Yıldırım, İstanbul'un nisan ayı içinde ikinci kez Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine girdiğini, daha önce 12 Nisanda görülen sıcak hava dalgasında sıcaklığın 28-29 dereceyi bulduğunu hatırlattı.


Yıldırım, bugün 30 dereceyi bulan hava sıcaklığının, yarın 2-4 derece azalacağını ve bu düşüşün hafta sonuna kadar devam edeceğini ifade ederek, yarın sıcak hava dalgasının doğuya doğru hareket etmesini beklediklerini söyledi.


Mustafa Yıldırım, “Perşembe günü rüzgarın poyraza dönmesiyle birlikte sıcaklık daha da azalacak. Yarın İstanbul'da 25 derece, perşembe günü 20 derece, cuma günü ise 15 derece sıcaklık bekliyoruz. İstanbul'da şimdiye kadar Nisan ayında gerçekleşen en yüksek sıcaklık 14 Nisan 2004 tarihinde 32,9 derece olarak ölçülmüştü. Bugün ulaşılan 30 derece ile ekstrem değerlere ulaşılmadı. Marmara Bölgesi'nde en yüksek sıcaklık Kocaeli ve Sakarya'da yaşandı ve 33-34 dereceyi buldu” dedi.


Nem oranının yüzde 30 olduğunu belirten Yıldırım, hafta sonu İstanbul'da yağış beklediklerini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?