6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Şiddetli yağış uyarısı!

Meteoroloji şiddetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların bugün akşam saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde şiddetli olması bekleniyor. Yağışla birlikte batı bölgelerinde sıcaklar hissedilir derecede (8 ila 10) azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; akşam saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde şiddetli; İstanbul'un Avrupa Yakası, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları; yağışla birlikte batı bölgelerinde hissedilir derecede (8 ila 10) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu bölgelerimizde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

 

Şiddetli yağış uyarısı

Yağışların; akşam saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde şiddetli; İstanbul'un Avrupa Yakası, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.), ilgililerin ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.
 

Bölgelerde havadurumu

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde şiddetli; İstanbul'un Avrupa Yakası, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde akşam saatlerinden sonra şiddetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve zamanla Orta Karadeniz çok bulutlu, gece saatlerinde Samsun çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.
 

 

anka
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 10:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?