3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şiddetli yağış uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji birimi verilerine göre; İstanbul Cumartesi ve Pazar günü şiddetli yağışın etkisi altına girecek.


Yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, başta AKOM olmak üzeri tüm birimlerini alarma geçirdiği belirtilerek, "Yağış öncesi, yağış anında ve sonrasında tedbirler alındı. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, aşırı yağış nedeniyle taşkın, göllenme ve su taşkınlarına karşı; 20 kombi kanal temizleme aracı, 40 mobil ekip 100 tane motopomp 250 personel ile kötü hava koşullarıyla mücadele edecek. İtfaiye Daire başkanlığı tüm grup ve müfrezelerde tam kadro olarak görev yapacak. Gerekli durumlarda Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atık Yönetimi Müdürlüğü ekiplerinden takviye alınacak. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı gerekli durumlarda ekiplere ve vatandaşlara lojistik destek sağlayacak" denildi.
Meteorolojik verilere göre; cumartesi sabah saatlerinden akşama kadar lodos fırtınası, pazar ise kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor.


Lodos fırtınasının cumartesi akşam saatlerine kadar aralıklarla fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Lodos yönünden saatte 50 ila 80 km. hıza kadar ulaşması beklenen rüzgarın cuma ve cumartesi günleri deniz ulaşımını aksatabileceği, çatı ve tabela uçması ve ağaç devrilmesine neden olabileceği bildirildi. Sıcaklıkların 11-14 derecelik ani düşüş ile 10-12 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.
Cumartesi akşam saatlerinde yağması beklenen yağışın şehrin tamamında özellikle Silivri, Beykoz, Sarıyer, G.O.Paşa ve Boğaz çevresinde etkili olacağı tahmin ediliyor.


Açıklamada ayrıca, "Pazar sabahı ile akşam saatleri arasında karla karışık yağmur ve kar yağışı ihtimali mevcut. Ancak şehir merkezlerin de hayatı olumsuz etkileyecek bir kar yağışı beklenmiyor. "sulu kar" şeklinde görülecek. Pazar gecesi hava sıcaklığının 0 dereceye yaklaşması ile yollarda buzlanma ihtimali var. Sürücülerin özellikle köprü ve viyadüklerde daha dikatli ve yavaş araç kullanmaları gerekmektedir" denildi

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 23:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?