30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sigara dumansız İstanbul projesi

Yeşilay Cemiyeti tarafından "Sigara dumansız İstanbul" projesi kapsamında düzenlenen Kapasite Geliştirme Eğitimi, 9-12 Nisan 2009 tarihleri arasında Green Park Bostancı Oteli'nde gerçekleştirildi.

Programa, Yeşilay Genel Başkanı Necati Özfatura, Dünya Sağlık Örgütü Ulusal Tütün Kontrol Program Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Dr. Peyman Atlan, TAPDK Yetkilisi Hazım Gül, İst. Büyükşehir Belediye Yetkilisi Dr. Havva Sula katıldı. 64 Yeşilay Şube Başkanı ve temsilcisinin katıldığı toplantı 10 Nisan 2009 tarihinde Yeşilay Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Arvas'ın konuşmasıyla başladı. Eğitim boyunca katılımcılara tütün kontrolü, dünyada tütün kontrolü ile ilgili önemli kuruluşlar, sigara kullanımının sağlığa zararları, gençlik ve sigara, stratejik komünikasyon, tütün endüstrisinin kullandığı taktikler, medya ile iletişim gibi farklı başlıklarda pek çok konu, alanında uzman kişilerce anlatıldı.

Dünya Sağlık Örgütü Ulusal Tütün Kontrol program sorumlusu Dr. Toker Ergüder, Sağlık Bakanlığı Tütün Kontrol Dairesi'nden Uzm.Dr. Peyman Altan, Tütün Alkol Piyasası Denetleme Kurulu'ndan Hazım Gül, proje danışmanı Dr. Havva Sula, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden Doç. Dr. Metin Donma katılımcılara sigara ile ilgili pek çok farklı ve önemli bilgiyi aktardı. Sigara dumansız İstanbul projesi koordinatörü Halk Sağlığı Uzmanı Tuba Durgut, koordinatör yardımcısı Dr. Mehmet Ata Öztürk ve medikal danışman Dr. Alptekin Çetin'in de dahil olduğu proje ekibi de eğitim boyunca katılımcıların eğitiminde görev alıp proje ile ilgili soruları cevapladı.

Üsküdar Yeşilay Şubesi'nde aktif hale getirilen 444 10 16 numaralı danışma hattı ile ilgili bilgi verdi. Farklı etkinliklerle devam eden oturumlarda eğitim atölyeleri, panel ve kültürel gezilere de yer verildi. 12 Nisan 2009 da medya ile iletişim başlığı altında yapılan oturumda Scribe Global medya ajansından Remy Gerstein, Yeşilay üyelerine basın ve medya ilişkileri hakkında bir konuşma yaptı. Aynı gün Yeşilay Genel Başkanı Necati Özfatura'nın eğitime katılan kişilere katılım belgelerini vermesiyle bu önemli toplantı sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:16:10
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?