3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sigorta devi AEGON N.V. Türkiye'de

AEGON Emeklilik ve Hayat'ın Türkiye pazarına girişi, Çırağan Sarayında düzenlenen resepsiyonla tanıtıldı. 

Aegon N.V. 9 Temmuz 2008 tarihinde Ankara Emeklilik A.Ş.'nin hisselerinin tamamını Polis Bakım ve Yardım Sandığından alarak Türkiye'de faaliyetlerine başladı. Gerekli hukuki işlemlerin tamamlanması ile birlikte Ankara Emeklilik'in ismi değiştirilerek AEGON Emeklilik ve Hayat A.Ş. oldu. 

Türk yönetim ekibi tarafından yönetilmeye devam edeceği açıklanan AEGON Emeklilik ve Hayat gerçekleştidiği sermaye arttırımıyla Türkiye Pazarında büyümeyi hedefliyor. 

Resepsiyonda konuşan Aegon N.V. CEO'su Gabor Kepecs iş için Türkiye'de bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Türkiye piyasasına güvendiklerini anlatan Kepecs Ankara Emeklilik'i alarak burada güçlü bir konuma geleceklerine inandığını söyledi. Kepecs, "Felsefemiz yerel bilgi ve küresel güç. Bunu Türkiye'de de uygulamaya öncelik vereceğiz. İyi bir yönetim kadrosu ve iyi bir planlamaya sahibiz hızla gelişerek hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız. Türkiye'de büyük bir potansiyel var ve bu potansiyelin varlığını kanıtlayacağız" şeklinde konuştu. 

Kepecs'in ardından konuşmasını yapan Aegon Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Uğur Tokşekerli "Yeni bir dönem başlıyor ve biz bu yeni dönemde iddialı ve temiz bir oyun oynamak istiyoruz. Bu amaçla yeniden yapılanma sürecini başlattık ve bu sürece devam ediyoruz. Yeni ismimizi lanse ettiğimiz bu toplantı yeni yapılanmamız adına önemli adımlardan biridir" dedi. 

Hollanda merkezli AEGON'un hisseleri Amsterdam, Londra, New York ve Tokyo borsalarında işlem görüyor. Hayat sigortası, fon yönetimi ve emeklilik alanlarında dünyanın en büyüklerinden biri olan şirketin 31 bin 500'den fazla çalışanı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?