30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Silah kaçakçılarına suçüstü

İstanbul'da, jandarmanın düzenlediği operasyonlarda, 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 7 adet av tüfeği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Ev ve çiftliklere yapılan operasyonlarda yakalanagn üç kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yapılan ihbarları değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Arnavutköy ve Yeniköy bölgesinde silah ve mühimmat saklandığını tespit etti.

Yapılan takip ve araştırmalar sonucu Tayfun K. isimli şahsın Arnavutköy ve Yeniköy'de Orhan Ç. ve Kamil P. isimli şahıslara ait çiftlik ve evlerde silah ve mühimmat sakladığı belirlendi. Jandarma ekipleri, önceden belirlenen ev ve çiftliklere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Orhan Ç. ve Kamil P. yakalandı. Takibe devam eden jandarma ekipleri,
başka bir adreste Tayfun K.'yı yakaladı. Yapılan sorgu ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Tayfun K., Orhan Ç. ve Kamil P. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon düzenlenen evlerde yapılan aramalarda, 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet kuru sıkıdan bozma bilye atar tabanca, 7 adet av tüfeği, 359 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 22 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 8 adet m 16 piyade tüfeği fişeği, 2 adet 9.65 mm tabanca fişeği, 6 adet bilye tabanca mermisi, iki adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet el telsizi, 3 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 7 adet 6.35 mm tabanca fişeği, 1 adet silah yapımında kullanılan torna makinesi ve bir adet mengene ele geçirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 12:50:27
Güncelleme :5 Nisan 2009 Pazar 12:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?