1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Silahları bavulda taşıyan gasp çetesi

Maltepe’de gasp edilen bir otomobili takip eden polis, cinayetten gaspa, adam yaralamadan kaçırmaya kadar 11 olaya karışan 1’i kadın 8 kişilik şebekeyi çökertti.

Çete Lideri "Halo" lakaplı Erdoğan D’nin şebekenin eylemleri sırasında silahları elindeki bavulun içinde gasp yapılacak binanın önüne kadar taşıdığı belirlendi. Erdoğan D’nin evinde yapılan aramada 4 tabanca, 1 çelik yelek, sahte kimlikler ve bir bavul içinde bir adet Kalaşnikof marka otomatik silah ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilip sorgulanan zanlıların çalışma yöntemleri de ortaya çıkarıldı. Hedef olarak belirledikleri kurbanlarını olaydan bir hafta önce takibe alan zanlıların gasp etmeye giderken de fark edilmemek için Kalaşnikof marka otomatik silah ve tabancaları bir bavulla taşıdıkları belirlendi. 

Şebeke lideri Erdoğan D. tarafından taşınan bavulun gasp yapacakları binanın önüne geldiğinde açılarak silahların dağıtıldığı, üyelerinin Üsküdar, Avcılar, Maltepe, Ümraniye, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş ve Zeytinburnu’nda 2 cinayet, 5 gasp, 3 yaralama olayı, 1 adam kaçırma olmak üzere 11 olaya karıştıkları ortaya çıktı. Çete üyelerinden Köksal A’nın 1,5 yıl önce baba ve kız kardeşini öldürdüğü için arandığı belirlendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 10:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?