7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Silahsız atmosfer için ilk adım

SİLAHSIZ ATMOSFER

İşadamı Caner Başgezer, 10 yıllık ruhsatlı silahını Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ederek, bireysel silahsızlanma kampanyasına öncülük etti.

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Bireysel Silahsızlanma Kampanyası'na Bakırköy Belediye Başkan adaylarından işadamı Caner Başgezer öncülük etti.

Silahını, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Hacı Mehmet Aslancan'a teslim eden Başgezer, 3 aydır yaptığı araştırmalar sonucunda yılda 500 kişinin maganda kurşuna hedef olduğunu belirterek, "Bu rakamlar beni ürküttü. Yılda 500 kişi maganda kurşununa hedef oluyor. Maganda diye tabir edilen bu kişilerin arasında her meslekten insan var. Bu nedenle ben 10 yıllık ruhsatlı silahımı bugün burada geri iade diyorum.

Ülkemizdeki her 7 kişiden birinde silah var. Trafikteki her 5 araçtan birisinde silah var. Ancak ruhsatsız silahlar çok daha fazla. Yetkililerin yapacakları düzenlemelerle kayıtdışı silahların kayıt altına alınması veya ruhsatsız silahların emniyet yetkililerine teslim edilmesi için çalışmalar yapmaları gerekiyor. Biz buna öncülük etmek istiyoruz" diye konuştu.

Bir hukuk devletinde silahın sadece güvenlik güçlerinde bulunması gerektiğini belirten Başgezer, "Devlet büyüklerimize acizane bir öneride bulunmak istiyorum. Bir af çıkartarak bir şekilde geçmişten bugüne hediye adı altında olabilir, miras gibi sayılmış olabilir, hatıra bırakılmış olabilir kimin elinde her ne kadar ruhsatsız silah varsa bunları kayıt altına alacak ve vatandaşa yükümlülük getirmeden bu silahlardan arınmalarını sağlayacak bir çalışma gerçekleştirilmesi elzemdir. Bu konuda vatandaş

çaresizdir. Devletimiz 'baba'dır. Bu konuda babalığını yapmalı ve bir şekilde vatandaşın elinde bulunan silahları uygun bir bedelle geçmişini sormaksızın ruhsatlandırıp kayıt altına almalı veya iadesinde birtakım kolaylıklar sağlayarak bir defaya mahsus geriye dönük hiçbir soru sormamalıdır. Devletimizin yapması gereken bir başka düzenleme de ruhsatsız silah bulundurmaya ağır cezalar getirmesidir" şeklinde konuştu.

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Hacı Mehmet Aslancan ise bu kampanyaya ilk başvuran işadamı Başgezer'i tebrik ederek, bir plaket takdim etti. Bireysel silahsızlanmaya kampanyasının organizasyonunu üstlenen Gazeteci Bihter Can'a da teşekkür plaketi veren Aslancan, bu çalışmanın tüm vatandaşlara örnek olması gerektiğini söyledi. Gazeteci Bihter Can da, bu kampanyanın önemini anlatarak , "Artık masum insanlarımızın maganda terörüne kurban gitmesini istemiyoruz. Bu yüzden silahsız bir atmosfer istiyoruz" dedi.

SİLAHSIZ ATMOSFER
SİLAHSIZ ATMOSFER
SİLAHSIZ ATMOSFER
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 13:04:02
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 14:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?