6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Şile Berat'ı arıyor

Kayseri'de 3 çocuğun bayramda kaybolması hala hafızalarda tazeliğini korurken bu kez İstanbul'dan benzer haber geldi.

Sultanbeyli’de oturan Çoşkun ailesinin 3 yaşındaki oğlu Berat, bayram ziyareti için gittikleri Şile'nin Oruçoğlu Köyü'nde kayboldu. En son saat 15.00 sıralarında, köy meydanında görülen Berat'ı arama çalışmaları sürüyor.

Emine Coşkun, bayramın birinci günü, 3 yaşındaki oğlu Berat'ı da alarak, Oruçoğlu Köyün'ndeki yakınlarını ziyarete gitti. Anne yakınlarıyla bayramlaşırken minik Berat evin önünde oynamaya başladı. Bir süre sonra oğlunun yokluğunu fark eden anne, akrabalarından yardım istedi. Evin etrafını arayan anne ve yakınları Berat'a ulaşamayınca, jandarmaya bilgi verildi. Caminin minaresinden anons yapılarak köylülerden de yardım istendi. Jandarma ve köylülerin akşam saatlerine kadar köy civarında yaptıkları aramalarda Berat'a ulaşılamadı. Bunun üzerine arama çalışmalarına katılmak üzere Şile itfaiyesi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT)'tan da ekipler köye gitti. Minik Berat’ın, evin yakınlarında bulunan foseptik çukuruna da düşmüş olabileceği ihtimali üzerine, çukur itfaiye tarafından detay bir şekilde arandı. Özel kıyafetlerle çukura giren itfaiye erleri, dipte Berat’ı aradı. Uzun süren aramalardan da bir sonuç alınamadı.

KOMANDO BİRLİKLERİ DE ARACAK

Jandarma, (AKUT), İtfaiye ve köylülerin arama çalışmalarına özel eğitimli köpekler de katıldı. Özel eğitimli köpek ‘Gümüş’ün evin yakınında aldığı kokular yüzünden, çalışmalar burada yoğunlaştı. İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir yönetiminde devam eden aramalar için bölgeye komando birlikleri de sevk edildi. Bu arada Berat’ın kaybolduğu haberini alan baba Tayfun Çoşkun da Sultanbeyli’den Şile’ye geldi.

Minik Berat’ı bulmak için aramalar devam ediyor.


 

...
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2010 Çarşamba 10:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?