4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Şile'de 500 yahudi öğrenci

Şile, tarihi bir kampa ev sahipliği yapıyor. Avrupa Yahudi Öğrenciler Birliği, Şile'de bir araya geldi.

Avrupa Yahudi Öğrenciler Birliğinin düzenlediği yaz kampı çerçevesinde çeşitli ülkelerden 450'nin üzerindeki üniversite öğrencisi Şile'de bir araya geldi.
Şile Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek kampa ilişkin bilgi veren Avrupa Yahudi Öğrenciler Birliği yetkilileri, organizasyonun ''Samr-U 2008'' olarak adlandırıldığını ifade ederek, kampın bu yıl 25'incisinin düzenlendiğini söyledi.

Organizasyonun her yıl başka bir ülkede yapıldığını ifade eden yetkililer, yaz kampının amacının, ''dünyanın değişik ülkelerinden gelen Yahudi öğrencileri ve kültürlerini kaynaştırmak olduğunu'' bildirdiler.


Yetkililer, yüzde 95'i Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen yaklaşık 500 öğrencinin 24 Ağustosa kadar İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli illerinde eğlence etkinliği düzenleyeceklerini, sinagogları, bulundukları kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edeceklerini kaydettiler.

Türkiye'den de çok sayıda Yahudi öğrencinin organizasyona katıldığını belirten yetkililer, öğrencilerin büyük bölümünün Türkiye'ye ilk kez geldiklerini vurguladılar.

Bu arada, yaşları 18 ile 30 arasında değişen Yahudi öğrencilere yaz kampı süresince bazı konularda konferanslar da verileceği öğrenildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 10:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?